Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nezaustavljiv dr. Ivo

Sjajan dan hrvatskih tenisača: 'Tri mušketira' izborila pobjede

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo velikog ATP turnira tenisača u Cincinnatiju, on je u dvoboju 2. kola sa 6-4, 6-2 nadigrao Portugalca Joaoa Sousu nakon sat i 13 minuta igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to treći međusobni dvoboj Čilića i Souse i treća pobjeda našeg igrača koji još nije izgubio niti set od Portugalca.

Čilić je vrlo loše otvorio susret, s nekoliko je neprisiljenih pogrešaka praktički poklonio Sousi "break" u prvom gemu dvoboja, a loša igra našeg prvog reketa nastavila se i u sljedećih nekoliko igara. No, od rezultata 3-1 za Sousu razina Čilićeve igre postajala je sve bolja, dok je Portugalac sve više griješio. To je za posljedicu imalo niz od pet uzastopnih gemova za Čilića kojima je preokrenuo rezultat u prvom setu od 2-4 u 6-4 u svoju korist uz osvajanje prve igre u drugom setu.

Čilićev pritisak urodio je plodom novim "breakom" u šestoj igri drugog seta kojim je poveo sa 4-2, a pobjedu je potvrdio još jednim oduzetim servisom suparniku za konačnih 6-2.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta između Australca Thanasija Kokkinakisa i Francuza Richarda Gasqueta.

Ranije u utorak uspješan je bio i 18-godišnji Borna Ćorić, on je u napetom dvoboju 1. kola svladao vršnjaka iz Njemačke Alexandera Zvereva sa 7-5, 3-6, 7-6 (5) nakon dva sata i 44 minute igre. U prvom dvoboju dvojice najtalentiranijih igrača svoje generacije na ATP Touru više je živaca u napetoj završnici imao Ćorić.

Nakon što je kod rezultata 4-4 u "tie-breaku" odlučujućeg seta njegov forhend zastao na vrhu mrežice, te time donio prednost od 5-4 Zverevu uz dva servisa, Ćorić je odgovorio s tri uzastopna svoja poena kojima je riješio susret u svoju korist. Prvo je odličnim forhendom vratio "mini-break" zaostatka, da bi sjajnim reternom natjerao Zvereva da promaši volej i tako osigurao meč-loptu na svoj servis. Iako je na meč-loptu oservirao slabašan drugi servis, Zverev je retern zapucao u mrežu. Ćorić će u 2. kolu igrati protiv petog nositelja, Švicarca Stana Wawrinke.

Ivo Karlović plasirao se također poput Čilića u 3. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju nakon što je u dvoboju 2. kola sa 6-3, 7-6(2) pobijedio Slovaka Martina Kližana.

Karlović će u 3. kolu igrati s pobjednikom susreta između Borne Ćorića i petog nositelja, Švicarca Stana Wawrinke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider