Tenis
SPORTOVI
Tenis
Italija izjednačila

Seppi pobijedio Dodiga i poravnao rezultat na 1-1!

Andreas Seppi, najbolji talijanski i 18. svjetski tenisač, pobijedio je u četiri seta našeg Ivana Dodiga (59. na ATP ljestvici) u drugom pojedinačnom meču prvog dana ogleda Italije i Hrvatske u Torinu, u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom 6-2, 6-7(2), 6-4, 6-4 nakon gotovo tri sata igre, Seppi je poravnao rezultat u susretu na 1-1. Izuzev prvog seta, Dodig je, usprkos porazu, pružio vrlo dobru igru, ali je Seppi ipak bolje reagirao u najvažnijim trenucima meča, te je bolje koristio svoje šanse.

Seppi je glatko dobio prvi set. U drugom je Dodig napravio break u četvrtom gemu, te se odlijepio na prednost 4-1. Seppi je poravnao na 4-4, a odluka je pala u tie-breaku, u kojem je Dodig držao svoje servise, te je s dva mini-breaka slavio s uvjerljivih 7-2.

Možda je najveća šansa hrvatskog reprezentativca bila kada je odmah nakon toga, u prvom gemu trećeg seta, izborio break-loptu. Nažalost, nije je iskoristio. Seppi je u 10. gemu oduzeo servis Dodigu, što mu je donijelo vodstvo 2-1 u setovima.

U četvrtom setu si je Dodig izborio novu šansu, dvije break-lopte kod 2-2. Nažalost, nije uspio materijalizirati niti tu šansu. U osmom gemu je izgubio servis. Seppi je imao servis za meč pri vodstvu 5-3. Dodig se nije predavao, napravio je break i produljio meč, ali, nažalost, samo za još jedan gem, jer je u idućem gemu još jednom ispustio servis.

Seppi sada ima 4-0 u pobjedama protiv Dodiga. Dvaput ga je pobijedio prošle godine.

Subotnja igra parova na rasporedu je u 15 sati. (TS)

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Italija – Hrvatska 1-1

Lorenzi – Čilić 1-6, 7-6(6), 6-4, 3-6, 2-6

Seppi – Dodig 6-2, 6-7(2), 6-4, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider