Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Nije kraj svijeta'

Ovo nitko nije očekivao: Muguruza priredila najveću senzaciju Roland Garrosa!

Senzacije na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru godine, nastavile su se i četvrtog dana. Štoviše, srijeda je donijela i najveće iznenađenje dosad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Muguruza je sa 6-2, 6-2 nakon samo 64 minute igre izbacila najbolju svjetsku tenisačicu i braniteljicu naslova i postala priča dana na drugom Grand Slamu sezone. Williams prethodno nikad nije osvojila ukupno manje od pet gemova u nekom Grand Slam meču, a isto tako nikad prije nije propustila izboriti drugi tjedan sa statusom prve nositeljice.

''Bio je to jedan od onih dana. Znate, ne možete biti "unutra" svaki dan. Mrzim kad se to dogodi tijekom Grand Slamova, ali događa se. Nije kraj svijeta, što je, tu je. Volim igrati ovdje i uvijek postoji sljedeća godina. Barem neću imati bodova za braniti sljedeće godine, pa se veselim tome. Sada ću ići kući i raditi pet puta napornije kako bi se osigurala da nikad više ne izgubim'', rekla je Williams.

Igrala je 35. igračica svijeta sjajno i učinila potpuno nemoćnom Serenu koja je puno griješila, a u drugom setu nekoliko puta bila i na rubu suza. Nakon što je na Australian Openu ispala u osmini finala, najbolja svjetska tenisačica se tako i na drugom Grand Slam turniru godine oprašta ranije nego što je bilo tko očekivao.

Muguruza je prošlu godinu završila na 64. mjestu, a ove je sezone napravila veliki napredak. Osvojila je premijerni naslov u Hobartu, te igrala finale u Florianopolisu.

''Ona je bila moja omiljena tenisačica dok sam bila dijete. Gledala sam ju na tv-u dok sam odrastala. Kada sam trenirala proučavala sam kako Serena servira, kako igra bekhend. Uvijek sam željela igrati protiv Serene na centralnom terenu. Danas je bio taj dan i mislim da sam bila prilično dobra'', izjavila je Muguruza.

A u 3. kolu pariškog Grand Slama igrat će protiv godinu dana mlađe Slovakinje Anne Schmiedlove koja je nešto ranije izbacila - Venus Williams. Mnogi su očekivali međusobnu borbu sestara za osminu finala, ali Schmiedlova i Muguruza su imale drugačiju ideju. Slovakinja je protiv nekadašnje finalistice ovog turnira slavila 2-6, 6-3, 6-4. (TS)

Roland Garros, tenisačice, 2. kolo:

Muguruza - S. Williams (1) 6-2, 6-2

Schmiedlova - V. Williams (29) 2-6, 6-3, 6-4

Larsson - Pennetta (12) 5-7, 6-4, 6-2

Bouchard (18) - Görges 2-6, 6-2, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider