Tenis
SPORTOVI
Tenis
1208. na svijetu!

Senzacija na US Openu: 15-godišnja amaterka izbacila Cibulkovu i odbila novac!

U New Yorku se dogodilo još jedno pravo malo čudo. Djevojčica od 15 godina izbacila je 12. nositeljicu, a onda sve šokirala izjavom na meča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Catherine 'CiCi' Bellis šokirala je teniski svijet pobjedom protiv 12. nositeljice Dominike Cibulkove u 1. kolu US Opena. Mlada Amerikanka tek je ove godine navršila 15., a na WTA ljestvici je na nevjerojatnom 1208. mjestu. Slavila je protiv finalistice Australian Opena 6-1, 4-6, 6-4 i postala priča dana.

Zasjenila je i našeg Bornu Ćorića koji je sa 17 godina razbio Lukaša Rosola sa 6:4, 6:1, 6:2 za sat i 54 minute igre.

Amerikance je dodatno šokiralo ono što je rekla nakon meča. Odbila je čak 60 tisuća dolara nagrade za prolazak u 2. kolo jer želi ostati u amaterskom statusu.

''Mislim da ću ostati amaterka kako bi ostavila opcije za koledž, u slučaju da mi se dogodi kakva ozljeda. No, voljela bih jednog dana otići u profesionalce'', poručila je djevojka iz potresom pogođene doline Napa u Kaliforniji.

''Ne mislim na novac od nagrade. Nastojim se fokusirati samo na tenis. Uoči meča samo sam mislila kakvo će to lijepo iskustvo biti, nikad nisam pomislila da ću izaći kao pobjednica. Sad uopće nisam svjesna ovoga, vjerojatno ću sutra biti'', poručila je mlada CiCi koja se školuje u vlastitom domu.

Posljednja koja je tako mlada slavila na US Openu bila je Ana Kurnikova kada je 1995. godine stigla do osmine finala. Tada je Ruskinja bila 59 dana mlađa od Bellis.

Amerikanka je i najmlađa pobjednica nekog meča na Grand Slam turnirima u skoro devet godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider