Tenis
SPORTOVI
Tenis
lob za pamćenje

Pogledajte kako je Čilić (vjerojatno) skinuo Đokovića s trona!

Iako je i uoči meča protiv Đokovića ostvario ono po što je došao, Čilić si je pobjedom protiv prvog reketa svijeta "ubrizgao adrenalinsku injekciju" samopouzdanja uoči završnice sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić odigrao je jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri i po prvi put pobijedio čovjeka koji je slavio u svih 14 prethodnih ogleda. Nakon sat i 45 minuta igre Čilić je sa 6:4, 7:6(2) bio bolji od prvog igrača svijeta Novaka Đokovića!

"Nitko ne pobjeđuje Čilića 15 puta zaredom".

Bila je to šala koja se zbijala uoči 15. ogleda dvojice prvih reketa Hrvatske i Srbije, a koja je u konačnici postala istina. Čilić je odigrao sjajan meč u kojem se u nekim trenucima poigravao s najboljim tenisačem svijeta.

Pobjedom je Čilić već sada skočio na sedmo mjesto ATP-jeve ljestvice, a ukoliko u subotu izbori finale preko Johna Isnera bit će i šesti igrač svijeta! S druge strane Marinova pobjeda otvorila je vrata Andyju Murrayju da ulaskom u finale preuzme svjetski broj 1 od Novaka Đokovića, koji s istekom ovog tjedna gubi 2300 bodova iz prošle sezone! Murrayja nakon pobjede nad Tomašom Berdychom samo još jedna pobjeda dijeli od tog uspjeha.

A kako je Čilić pobijedio prvog igrača svijeta u dva seta i kako je na trenutke djelovao kao da se poigrava s njim pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider