Tenis
SPORTOVI
Tenis
Žestoki otpor Halep

Šarapova nakon velike borbe uzela drugi Roland Garros

U sjajnom meču punom preokreta ruska tenisačica Marija Šarapova pobijedila je Rumunjku Simonu Halep i osvojila drugi Grand Slam turnir godine - Roland Garros...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šarapova je u meču koji je trajao čak tri sata i dvije minute svladala četvrtu igračicu svijeta sa 6:4, 6:7(5), 6:4 i osvojila peti Grand Slam naslov u karijeri. Na pariškoj je zemlji slavila i prije dvije godine, a po jednom je osvajala i Australian Open, Wimbledon i US Open.

Halep je svoj prvi Grand Slam finale otvorila breakom i povela s 2:0, ali Šarapova je uzvratila s pet gemova u nizu. Nije to bio kraj jer je Rumunjka uzvratila novim breakom, ali je u konačnici još jednom izgubila svoj servis i ostala bez prvog seta. U drugom je setu situacija bila obrnuta, Ruskinja je krenula s 2:0, a ovaj se put Halep vratila. U završnici seta Rumunjka je dvaput napravila break, ali uporna Šarapova se dvaput vraćala, pa je odluka pala u tie-breaku. Ruskinja je povela s 5:3 i bila samo dva poena od naslova, ali njezina 22-godišnja suparnica je nanizala četiri poena i izjednačila na 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu Halep je dvaput bila u zaostatku i dvaput uzvraćala breakom, ali kad joj je osma tenisačica svijeta i treći put oduzela servis, priči je bio kraj. Šarapova je i četvrti put u četiri međusobna meča nadigrala Rumunjku i osvojila ukupno 32. naslov u karijeri. Od ponedjeljka će biti peta igračica WTA ljestvice, dok će Halep skočiti na treće mjesto.

Zanimljivo je za kraj spomenuti da je Šarapovoj ovo bila nevjerojatna 20. pobjeda zaredom u mečevima u tri seta na zemljanoj podlozi. I posljednja četiri meča na Roland Garrosu je dobila u tri seta.

 

Roland Garros, tenisačice, finale:

Šarapova (7) - Halep (4) 6:4, 6:7(5), 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider