Tenis
SPORTOVI
Tenis
Emotivno proslavila

Roland Garros: Šarapova treću godinu zaredom u finalu

Ruskinja Marija Šarapova, osma tenisačica svijeta, dobila je i treći meč zaredom na Roland Garrosu nakon izgubljenog prvog seta. U polufinalu je svladala Kanađanku Eugenie Bouchard 4-6, 7-5, 6-2 i plasirala se u treći uzastopni finale na ovom turniru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Li Na u polufinalu Australian Opena, 20-godišnja Kanađanka Eugenie Bouchard odlično je odigrala i drugi uzastopni Grand Slam turnir na kojem je stigla među četiri najbolje igračice. Trenutno Bouchard drži 16. mjesto u svjetskom poretku, ali će od ponedjeljka biti među 10 najboljih. Odigrala je jako dobar meč protiv Šarapove, koja je ipak bila još bolja, te se planirala u finale turnira kojeg je osvojila prije dvije godine, a prošle godine je u Parizu izgubila finale od Serene Williams. Potvrdila je Šarapova odličnu formu na zemlji ove sezone, jer je uoči French Opena bla pobjednica u Stuttgartu i Madridu.

Kanađanka je prva došla do breaka u meču, u trećem gemu. Šarapova je u osmom gemu uzvratila i poravnala na 4-4, ali je odmah u sljedećem gemu izgubila servis, nakon čega je Bouchard uspješno servirala za osvajanje prvog seta.

U drugom setu je Kanađanka dvaput nadoknadila break zaostatka, spasivši kod zaostatka 5-3 i dvije set-lopte, ali je Šarapova igrala sve bolje i bolje kako je meč odmicao, te je pri vodstvu 6-5 novim breakom osigurala treći set.

U odlučujućem setu je Ruskinja s nova dva breaka trasirala put ka pobjedi i finalu. Kada je Bouchard kod rezultata 2-5 servirala za ostanak u meču, Šarapova je realizirala petu meč-loptu.

''Eugenie je igrala nevjerojatno, na iznimno visokoj razini. Vrlo sam sretna što sam uspjela dobiti ovaj meč. Spremna sam na mečeve u tri seta, znam da nakon prvog seta ništa još nije gotovo'', rekla je Šarapova nakon meča.

Bio je ovo treći ogled ovih igračica i treća pobjeda Ruskinje, koja je Bouchard pobijedila i lani na Roland Garrosu, ali tada u dva seta i 2. kolu.

Šarapova u finalu čeka pobjednicu meča u kojem se sastaju Rumunjka Simona Halep i Njemica Andrea Petkovic. (TS)

Roland Garros, tenisačice, polufinale:

Šarapova (7) – Bouchard (18) 4-6, 7-5, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider