Tenis
SPORTOVI
Tenis
I dalje kaskaju

Roland Garros povećao nagradni fond na 28 milijuna eura

Rekordnih 28 milijuna eura iznosit će nagradni fond ovogodišnjeg Roland Garrosa, što je povećanje za tri milijuna eura u odnosu na prošlogodišnje izdanje najvećeg teniskog turnira na zemljanoj podlozi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, iako se iz perspektive prosječnog čovjeka radi o pravom bogatstvu, u usporedbi s ostala tri Grand Slam turnira, onaj u francuskoj prijestolnici još je uvijek na začelju financijske utrke za prestižem.

Preračunato u američke dolare tenisači i tenisačice će u Parizu razdijeliti oko 30 milijuna. U Melbourneu, na ovogodišnjem izdanju Australian Opena, nagradni je fond bio 32,8 milijuna dolara. Na prošlogodišnjem US Openu podijeljeno je 38,3 milijuna, a najšire ruke su bili čelnici All England Cluba u Wimbledonu koji su na ime nagrada u 2014. isplatili čak 42 milijuna.

Najviše koristi od ovogodišnjeg povećanja nagradnog fonda trebali bi imati tenisači i tenisačice koji će nastup na Roland Garrosu završiti prije četvrtfinala, jer su iznosi nagrada za drugo, treće i četvrto kolo povećani za oko 20 posto.

"Ovo značajno povećanje nagradnog fonda dio je našeg četverogodišnjeg razvojnog plana za razdoblje od 2013. do 2016. Njime će se, uglavnom, okoristiti tenisačice i tenisači koji će izgubiti u prvom tjednu Roland Garrosa", izjavio je u utorak direktor turnira Gilbert Ysern.

Pobjednik i pobjednica Roland Garrosa u pojedinačnim konkurencijama zaradit će 1,8 milijuna eura, što je 150.000 eura više u odnosu na prošlu godinu, kad su slavili Marija Šarapova u ženskoj i Rafael Nadal u muškoj konkurenciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider