Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Tenis
Kakvo gaženje

Rafa u polufinalu: Ferrer uzeo Nadalu set i probudio u njemu 'životinju'!

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Roland Garrosa. U četvrtfinalu je nadigrao sunarodnjaka Davida Ferrera u četiri seta i igrat će za finale protiv Andyja Murraya...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U osam od devet nastupa na Roland Garrosu Rafael Nadal odnio je naslov pobjednika, a protiv Davida Ferrera je pokazao zašto je vladar Roland Garrosa.

Iako ima problema s leđima i koljenima, Nadal nastavlja održavati strahoviti ritam u Parizu i protiv Ferrera je apsolutno dominirao nakon gubitka prvog seta.

Prvi set izgubio je sa 6-4 nakon što je Ferrer napravio break u posljednjem gemu seta, no nakon toga zaigrao je bolje. U drugom setu rano je uzeo protivniku servis, preživio krizu kod 3-2 kada je spasio tri break lopte i poslije toga ostavio Ferrera bez ikakve šanse.

U trećem i četvrtom setu odigrao je vrhunski tenis izgubivši samo jedan gem i to u četvrtom setu na svom servisu kod već dvostrukog breaka.

Ferrer je na kraju imao nekarakteristično puno neprisiljenih pogrešaka, njih čak 50 te je izgubio svoj početni udarac devet puta.

Drugo polufinale donijelo je također odličan dvoboj. Andy Murray je igrao protiv domaćeg aduta Gaela Monfilsa, ispustio 2-0 u setovima, ali se ipak uspio spasiti.

Monfils je imao ogromnu pomoć s tribina i to ga je vratilo u meč nakon što je glatko izgubio prva dva seta. Na isti način uzvratio je Murrayu i odveo meč u peti set.

Kada je izgubio četvrti set, Murray je tražio prekid zbog mraka, međutim odlučeno je da se nastavi i Britanac je za 24 minute riješio posao, uzeo peti set sa 6-0 i prošao u polufinale.

Monfils je fizički pao, počeo je puno griješiti i skupio je tek sedam poena u završnom setu. (TS)

Roland Garros, tenisači, četvrtfinale: 

Rafael Nadal (Španjolska, 1) - David Ferrer (Španjolska, 5) 4-6, 6-4, 6-0, 6-1

Andy Murray (Velika Britanija, 7) - Gael Monfils (Francuska, 23) 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider