Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dvojica najboljih

Đoković ekspresno, Murray nešto teže do finala Roland Garrosa

O pobjedniku drugog Grand Slama sezona odlučivat će dvojica najboljih svjetskih tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu turnira tenisača u ovogodišnjem Roland Garrosu igrat će prva dva igrača svijeta, Srbin Novak Đoković i Britanac Andy Murray.

Đoković je u polufinalu uvjerljivo nadigrao Austrijanca Dominica Thiema sa 6-2, 6-1, 6-4, te se tako treću godinu zaredom plasirao u finale Roland Garrosa, a četvrti put u posljednjih pet sezona će zaigrati u završnom dvoboju drugog "grand slam" turnira sezone, no još uvijek čeka na svoj prvi naslov. Đoković je dosada u karijeri osvojio 11 "grand slam" turnira, pet Australian Opena, tri Wimbledona i dva US Opena, te mu za kompletiranje kolekcije nedostaje samo još Roland Garros. S druge strane, Thiemu je ovo bio prvi nastup u polufinalu nekog "grand slam" turnira.

Andy Murray je do svog prvog finala u Roland Garrosu stigao svladavši u polufinalu branitelja naslova Švicarca Stana Wawrinku sa 6-4, 6-2, 4-6, 6-2.

Đoković i Murray dosada su se susreli 33 puta, a omjer je 23-10 u korist srpskog igrača. U Roland Garrosu su igrali samo jednom, prošle godine u polufinalu kada je Đoković slavio sa 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1, dok su se ove godine susreli tri puta, prva dva dvoboja dobio je Đoković u finalima Australian Opena i ATP Masters 1000 turnira u Madridu, dok je Murray pobijedio u posljednjem dvoboju u finalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu prije tri tjedna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider