Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ipak nisu uspjeli

Roland Garros: Draganja i Mergea bez finala u konkurenciji parova

Marin Draganja i Florin Mergea nisu se uspjeli plasirati u finale muških parova u Roland Garrosu. U polufinalu su ih nadigrali 12. nositelji Španjolci Marcel Granollers i Marc Lopez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Draganja i Mergea samim ulaskom u polufinale i velikom pobjedom protiv Nenada Zimonjića i Daniela Nestora nadmašili su sva očekivanja, nadali su se slavlju i protiv uigrane španjolske kombinacije, međutim Granollers i Lopez bili su bolji.

Španjolci su slavili u tri seta sa 6-3, 1-6, 6-3 nakon sat i pol igre i tako ostavili hrvatsko-rumunjsku kombinaciju bez borbe za naslov pobjednika te su ušli u svoje prvo finale na Grand Slam turnirima.

Najbolji rezultati Granollersa i Lopeza dosad bili su plasmani u polufinale US Opena 2012. godine i u polufinale Australian Opena 2013., a nakon prošlogodišnjeg četvrtfinala Roland Garrosa, ubilježili su rana ispadanja na naredna tri Grand Slam turnira.

U ovom polufinalu odigrali su kvalitetno u prvom i trećem setu i to im je bilo dovoljno za pobjedu. Draganja i Mergea fantastično su, pak, odradili drugi set koji su dobili sa 6-1, međutim nisu uspjeli nastaviti u istom ritmu i u trećem setu.

Ključni break došao je kod 3:2 kada su Španjolci stigli do 30-40 i iskoristili ponuđenu priliku. Kod 5-2 imali su tri meč lopte koje nisu iskoristili, no zato su iskoristili ukupno petu meč loptu te izborili nastup u finalu. (TS)

Roland Garros, parovi, polufinale:

Marcel Granollers / Marc Lopez (Španjolska / Španjolska, 12) - Marin Draganja / Florin Mergea (Hrvatska / Rumunjska) 6-3, 1-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider