Tenis
SPORTOVI
Tenis
62 minute

'Brzi i žestoki': Dodig i Melo preuhitrili kišu i osigurali četvrtfinale RG-a

Ivan Dodig i Marcelo Melo nastavili su siguran put prema obrani naslova na Roland Garrosu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelji naslova pobjednika u konkurenciji muških parova u Roland Garrosu, Hrvat Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo plasirali su se u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja drugog kalendarskog teniskog Grand Slam turnira nakon što su u dvoboju 3. kola sa 6-3, 6-2 nadigrali Australca Chrisa Guccionea i Brazilca Andrea Sa.

Dodigu i Melu je za pobjedu protiv Guccionea i Sa bio potreban tek sat i dvije minute igre, pa su uspjeli okončati dvoboj prije novog, drugog kišnog prekida koji već drugi dan u nizu remeti odigravanje susreta na pariškoj zemlji.

Sljedeći suparnici Dodiga i Mela bit će Indijac Rohan Bopanna i Rumunj Florin Mergea.

Nakon što u ponedjeljak zbog kiše nije odigran niti jedan poen u Parizu, u utorak je kiša ponovno uvelike poremetila program, pa su završena samo dva dvoboja u pojedinačnoj konkurenciji, oba kod tenisačica.

Veliko iznenađenje priredila je Bugarka Cvetana Pironkova koja je sa 2-6, 6-3, 6-3 svladala drugu nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku, a ispala je i šesta nositeljica, te finalistica ovog turnira iz 2014., Rumunjka Simona Halep. Nju je sa 7-6 (0), 6-3 nadigrala finalistica Roland Garrosa iz 2010., Australka Samantha Stosur.

Dvoboj prvog tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića i Španjolca Roberta Bautiste Aguta dva je puta bio prekidan, a biti će nastavljen u srijedu pri vodstvu Đokovića od 3-6, 6-4, 4-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider