Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sock lako slavio

Ćorić ostao bez 'goriva': Čilić jedini Hrvat u osmini finala Roland Garrosa

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se u subotu uspio pridružiti Marinu Čiliću u osmini finala Roland Garrosa nakon što ga je u 3. kolu za jedan sat i 46 minuta igre sa 6-2, 6-1, 6-4 nadigrao Amerikanac Jack Sock.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki 22-godišnjak u svim je elemntima bio bolji od četiri godine mlađeg suparnika i potpuno zasluženo slavio u tri seta. Ćorić ni približno nije pokazao igru kakvom je samo dva dana prije došao do pobjede u pet setova nad iskusnim Španjolcem Tommyjem Robredom, ali za to dobar dio zasluga treba pripisati i 37. tenisaču svijeta koji se po prvi put u karijeri probio u osminu finala na jednom Grand Slam turniru. Naime, Sock je bio dovoljno strpljiv, nije srljao i čekao je svoju priliku za napad. Prepustio je inicijativu hrvatskom tenisaču koji je već u prva dva seta napravio 19 neforsiranih pogrešaka, dok ih je Amerikanac imao samo devet.

U prva dva seta Ćorić nije stigao nijednom do prilike za break, odnosno nijednom nije uspio doći ni do izjednačenja kad je Sock bio na početnom udarcu. Sa po dva breaka u svakom setu Amerikanca je nakon nešto više od sat vremena još samo jedan set dijelio od najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima. Tračak nade za Ćorića ukazao se kad je u drugom gemu trećeg seta izborio prvu break-loptu. Pokazalo se da je to bila Ćorićeva posljednja prilika za mogući preokret. Nanizavši tri poena Sock je sačuvao servis, a u sedmom gemu novim breakom stigao do ključne prednosti.

Ćorić nije imao mentalne, a vjerojatno mu je malo nedostajalo i fizičke snage za pokušaj obrata protiv vrlo raspoloženog i taktički spremnog suparnika. Hrvatski je tenisač osvojio samo 18 poena na reternu i 59 % kad je pogodio prvi servis, što je premalo za pobjedu i na manjim turnirima, a ne u 3. kolu Roland Garrosa. Imao je 11 neforsiranih pogrešaka više (28-17) i šest izravnih poena manje (24-30) od svog suparnika koji je već u 3. kolu bio jedini preostali američki tenisač u ždrijebu. Socka u osmini finala čeka dvoboj protiv boljeg iz dvoboja Rafaela Nadala i Rusa Andreja Kuznjecova.

TENISAČI - 3. kolo:

Novak Đoković (Srb/1) - Thanasi Kokkinakis (Aus) 6-4, 6-4, 6-4

Jack Sock (SAD) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-2, 6-1, 6-4

Andy Murray (VB/3) - Nick Kyrgios (Aus/29) 6-4, 6-2, 6-3

Jeremy Chardy (Fra) - David Goffin (Bel/17) 6-3, 6-4, 6-2

MARIN ČILIĆ (HRV/9) - Leonardo Mayer (Arg/23) 6-3, 6-2, 6-4

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider