Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Samo nebo je granica

VIDEO Roger Federer osvojio 83. naslov i upisao 1000. pobjedu!

Švicarski tenisač Roger Federer (33) upisao je jubilarnu 1000. pobjedu na ATP Touru, koja mu je ujedno donijela i 83. naslov u karijeri, prvi u 2015. godini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je nakon dva sata i 13 minuta igre u finalu ATP turnira u Brisbaneu slavio protiv Miloša Raonića sa 6-4, 6-7(2), 6-4. Švicarac je u krucijalnim trenucima meča bio bolji od Kanađanina crnogorskih korijena, koji je dosada upisao samo jednu pobjedu u devet dosadašnjih ogleda.

Federer je u prvom setu stigao do breaka u trećem gemu, nakon što je od 40-30 za Raonića nanizao tri poena. Svoj je početni udarac držao do samog kraja prve dionice, a onda je na gotovo identičan način otvorio i drugu.

Odmah u prvom servis-gemu seta Federer je napravio break, no Raonić je isti vratio u četvrtom gemu kada je povezao četiri uzastopna poena, iako je Federer imao 30-0. Breakova više nije bilo, pa je set završio u tie-breaku. Federer ga je otvorio s 2-0, no Raonić je nakon toga nanizao sedam poena i uzeo drugi set.

U trećem setu smo vidjeli čak devet propuštenih break-lopti, prije nego li je Federer iskoristio 10., svoju petu.

"Ovo je poseban trenutak za mene. Toliko sam tenisa igrao ovih godina da bih došao do ove pobjede i ovo je definitivno meč koji nikada neću zaboraviti", rekao je Federer nakon pobjede.

Prvu pobjedu na ATP Touru Federer je upisao u rujnu 1998. godine u Toulouseu. Suparnik u 1. kolu bio mu je Guillaume Raoux, a Federer je slavio sa 6-2, 6-2.

Ispred njega po broju ostvarenih pobjeda još su samo Ivan Lendl (1071), kojeg bi Federer mogao prestići do kraja sezone, i Jimmy Connors (1253).

Osvrt na njegovu dosadašnju nevjerojatnu karijeru, riječi drugih teniskih velikana za Rogera i neke od najznačajnijih trenutaka karijere pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider