Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi put u 2. kolu RG-a

Dodigu velika drama, ali i slom živaca: Sve ću vas poubijati, sve do jednog!

Hrvatski tenisač Ivan Dodig prvi put u karijeri izborio je plasman u 2. kolo Roland Garrosa nakon što je pobijedio Rusa Mihaela Južnija 6-4, 5-7, 7-5, 2-6, 6-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodig je prošle godine pobijedio u Roland Garrosu u igri parova s Brazilcem Marcelom Melom, no u 'singlu' nikada nije prošao prvo kolo. U dosadašnjih pet nastupa u glavnom turniru upisao je pet poraza.

Ovoga puta je nakon velike drame i četiri sata i 16 minuta igre uspio. Dodig je vodio 1-0 i 2-1, no ruski tenisač se oba puta vratio. Dodig je imao veliki ispad u trećem setu kod vodstva 5:4. Servirao je za vodstvo 2-1 u setovima, no Rus se vratio, a Dodig poludio.

"Samo se meni ovo može dogoditi! Sve ću vas ubiti, sve ću vas poubijati, sve do jednog", rekao je nervozni Dodig.

U odlučujućem, petom setu Dodig je načinio 'break' za vodstvo 4-3, a potom u možda i ključnom gemu, uspio zadržati servis za vodstvo 5-3. Rus se tada raspao i Dodig je novim 'breakom' zaključio meč.

Bio je to njihov treći međusobni susreti i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Južnji je pobijedio 2014. u Šangaju i 2013. u Zagrebu.

U idućem kolu Dodiga očekuje ogled protiv Španjolca Fernanda Verdasca koji je u 1. kolu pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona 7-5, 6-4, 7-5. Bit će to njihov četvrti međusobni susret, a Verdasco vodi 2-1. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2013. na US Openu.

Dodig je plasmanom u 2. kolu nastavio uspješan dan hrvatskog tenisa na pariškoj 'crvenoj zemlji'. Plasman u 2. kolu izborili su i Ivo Karlović, te Mirjana Lučić-Baroni. Karlović je slavio protiv Španjolca Alberta Montanesa 6-2, 7-6 (7), 7-6 (5), dok je Lučić-Baroni pobijedila Slovakinju Danielu Hantuchovu 6-1, 6-2.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider