Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sama dalje

Razlaz Donne Vekić i Davida Felgatea nakon šest godina

Hrvatska tenisačica Donna Vekić i njezin dugogodišnji trener David Felgate prekinuli su suradnju, objavili su britanski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest je stigla nakon poraza Vekić u 1. kolu kvalifikacija za WTA turnir u Montrealu, gdje je od 18-godišnje Osječanke Donne Vekić bolja bila Austrijanka Tamira Paszek. Vekić je od travnja ove godine, kad je u Kuala Lumpuru osvojila prvi WTA naslov u karijeri, ostvarila tek dvije pobjede na WTA turnirima.

David Felgate, nekadašnji trener Tima Henmana, upoznao je Donnu Vekić kad je Osječanka imala 11 godina i ubrzo uvidio njen potencijal. Kad je sa 16 godina u Taškentu stigla do prvog finala na WTA turnirima i probila se među sto najboljih tenisačica svijeta, mnogi su teniski stručnjaci predviđali Donnin strelovit uspon po WTA ljestvici. No, to se nije dogodilo.

Vekić je trenutačno 80. tenisačica svijeta, a najbolje plasirana je bila u srpnju prošle godine, kad se našla na 62. mjestu. Još nije poznato tko će naslijediti Felgatea na poziciji trenera i pokušati vratiti Vekić na pobjedničku stazu.(Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider