Tenis
SPORTOVI
Tenis
17-godišnjak heroj Rusije

Preokret kao iz bajke za Australce, šok i nevjerica u Španjolskoj

Davis Cup reprezentacija Španjolske doživjela je šok u Vladivostoku gdje je porazom 2:3 od Rusije ispala u niži razred natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su prvog dana Tommy Robredo i Pablo Andujar donijeli dva boda Španjolskoj uvjerljivim pobjedama protiv Andreja Rubleva i Karena Kačanova, u odlučujućim dvobojima obojica su podbacili i omogućili 'anonimnoj' ruskoj reprezentaciji da priredi veliki preokret.

Podsjetimo, u subotu su Španjolci ispustili 2:1 vodstvo u meču parova, a kao junak tog dvoboja i četvrtog meča ove dvije reprezentacije pokazao se Jevgenij Donskoj. On je najprije s Konstantinom Kravčukom kreirao preokret protiv Marca Lopeza i Davida Marrera, a onda je u nedjelju šokirao Tommyja Robreda pobjedom 6:3, 5:7, 6:2, 7:6.

Susret je nakon toga otišao u peti i odučujući meč, u kojem su se sastali iskusni Andujar (29) i 17-godišnji Rublev. Malo tko je vjerovao da se Rus nakon teškog poraza protiv Robreda može nositi s Andujarom, međutim ovaj ga je 'pomeo' sa 6:4, 7:6, 6:3.

Rusi su tako izborili doigravanje za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa u 2016. godini, dok je Španjolska, kao peterostruki osvajač ovog natjecanja, pala u Grupu II. Rusija je zasada uz Kolumbiju, Indiju, i Uzbekistan potencijalna reprezentacija s kojom se Hrvatska u rujnu može susresti u spomenutom doigravanju.

Veliki preokret u četvrtfinalu Svjetske skupine kreirali su australski tenisači koji su u svom Darwinu slavili protiv Kazahstana s 3-2 i to nakon što su nakon prvog dana gubili s 0-2.

Australci su u subotu dobili igru parova, a u nedjelju napravili veliki preokret jer je njihov izbornik umjesto Thanasija Kokkinakisa i Nicka Kyrgiosa, koji su izgubili u petak, postavio Sama Grotha i veterana Lleytona Hewitta. Prvo je Groth izjednačio pobjedom nad Mihailom Kukuškinom 6-3, 7-6 (6), 4-6, 7-6 (6), a konačnu pobjedu donio je 34-godišnji Hewitt koji je bio bolji od Aleksandra Nedovjesova 7-6 (2), 6-2, 6-3. Negdašnji prvi igrač svijeta Hewitt tek je 279. na ATP ljestvici.

Uz Australiju, u polufinale su se još u subotu probili Belgija i Argentina, a u nedjelju će pasti odluka u Lonodnu, gdje Velika Britanija vodi s 2-1 protiv Francuske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider