Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kraj za Karlovića i Vekić

Polovičan uspjeh hrvatskog tenisa: Prošli Čilić i Konjuh

Na travnatim turnirima diljem Europe nastupilo je četvero hrvatskih tenisača i tenisačica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je u londonskom Queensu u prvom kolu pobijedio Amerikanca Johna Isnera sa 7:5, 6:3. Čiliću je za pobjedu nad gorostasnim Isnerom, 21. igračem svijeta, trebalo samo malo više od sat vremena igre, a sve zahvaljujući više nego sjajnom Marinovu servisu jer je na svoj početni udarac u cijelom meču izgubio samo šest poena.

Bila je ovo "slatka osveta" nad Isnerom, koji je u zadnja dva meča Međugorca pobijedio ove godine u Rimu i lani u Parizu. Ukupno su igrali devet puta, a Čilić sada vodi s 7:2.

U sljedećem kolu Čilić kao četvrti nositelj ide na još jednog Amerikanca, 19-godišnjeg Stefana Kozlova (149. na ATP listi) s kojim dosad nije igrao.

Konjuh nakon dva sata u drugom kolu

Uspješna je bila i Ana Konjuh koja je u prvom kolu WTA turniar u Mallorci svladala Tunižanku Ons Jabeur s 7:6 (1), 4:6, 6:3 nakon dva sata igre.

Dubrovkinja se kao sedma nositeljica turnira na španjolskom toku Mallorci poprilično namučila protiv Tunižanke, koja je 106. na WTA listi. Konjuh je hvatala zaostatak u sva tri seta, a u prvom je Jabeur povela s 3:1, da bi Ana odmah u sljedećem gemu vratila svoj servis i u 13. igri lako došla do prvog seta sa samo jednim izgubljenim poenom. U drugom je odlučio samo jedan "break" i to onaj Tunižanke kod 2:2, a Ana u desetom gemu nije uspjela vratiti "break" unatoča čak pet lopti za obrat. I u trećem setu je Jabeur povela (3:1), ali je Konjuh s dva oduzimanja servisa pokazala kako je s pravom 28. igračica svijeta.

Inače, od Tunižanke je Konjuh izgubila 2014. godine u Nantesu. U 2. kolu Konjuh ide na bolju iz susreta Latvijke Anastasije Sevastove i Amerikanke Varvare Lepchenko.

Vekić bez rješenja za Riske

Samo dva dana nakon što je osvojila turnir u Nottinghamu Donna Vekić je poražena na startu travnatog WTA turnira u Birminghamu od Amerikanke Allison Riske s 2:6, 6:7 (2).

Osječanka se nije snašla u dvoboju s Riske, 46. igračicom svijeta, koju je pobjeđivala u oba njihova međusobna dvoboja lani na Tajvanu i ove godine u Indian Wellsu. U prvom setu je očito umorna Vekić dvaput gubila svoj servis, a u drugom setu nije bilo "breaka", iako je Donna imala lopte za obrat u drugom i osmom gemu. U 13. igri Amerikanka je odjurila na prednost 3:0 i 5:1 i nastup u Birminghamu je za Vekić bio gotov nakon sat i pol igre.

Umorni Karlović izgubio od Južnog

U dvoboju dvojice veterana Ivo Karlović je izgubio od Rusa Mihaila Južnog sa 3:6, 6:7 (6). Tridesetosmogodišnji Karlović je izgubio "dvoboj veterana" protiv 34-godišnjeg Južnog, koji je iskoristio i Karlovićev umor jer je prije dva dana igrao i izgubio finale Hertogenbosha. Karlović je loše započeo meč i izgubio svoj servis u šestom gemu, a nakon što je, opet na svoj servis, spasio set-loptu kod 3-5, u narednom gemu je Karlović imao čak četiri "break-lopte" da ostane u setu, no Južni je sve spasio.

U drugom setu su obojica propustila samo po jednu loptu za obrat, a u 13. igri Južni je poveo s 4:0, Ivo se vratio s pet uzastopnih poena i poveo s 5:4, potom spasio meč-loptu kod 5:6, ali je drugu na svoj servis Južni iskoristio i otišao u 2. kolo.

Bio je ovo njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Južnog, kojeg je Karlović uspio pobijediti samo prije tri godine i to upravo u Halleu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider