Tenis
SPORTOVI
Tenis
Teška pobjeda

Pogledajte što je Đoković rekao nakon preokreta protiv Čilića

Marin Čilić dobro je namučio prvog nositelja Novaka Đokovića u četvrtfinalu Wimbledona. Ipak, Đoković je na kraju slavio tešku pobjedu u pet setova 6-1, 3-6, 6-7(4), 6-2, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meč je trajao dva sata i 18 minuta, a Đoković je nakon zaostatka od 1-2 u setovima ipak uspio preokrenuti meč i vratiti se na pobjednički kolosijek.

Marin nije uspio: Đoković okrenuo Čilića i plasirao se u polufinale Wimbledona!

''Odigrao sam jako loš gem s nekoliko pogrešaka u drugom setu, momentum se preokrenuo i on se vratio u meč. Pronašao je svoj ritam na servisu, ali ja sam mu dopustio da se vrati. Bilo je to jako frustrirajuće za mene jer sam mu dao priliku, a on je počeo kontrolirati izmjene. Međutim, pronašao sam svoju igru'', rekao je Đoković, kojem će suparnik u polufinalu biti Grigor Dimitrov. Bugarin je plasman među četiri najbolja izborio lakom pobjedom u tri seta protiv Andyja Murrayja.

''Bila je to velika pobjeda za Grigora. On je "vruć" posljednjih šest mjeseci. Osvojio je nekoliko titula uključujući onu u Queens's. Neporažen je na travi ove godine pa je on igrač kojeg treba pobijediti'', dodao je srpski tenisač.

Protiv Đokovića je Čilić napravio 48 neforsiranih pogrešaka, ali za utjehu mu ostaje da je ostvario rekordan rezultat karijere u Wimbledonu i postao četvrti Hrvat koji je igrao u četvrtfinalu All England Cluba nakon Gorana Ivaniševića (1994.-1996., 1998., 2001.), Marija Ančića (2004., 2006., 2008.) i Ive Karlovića (2009.). (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider