Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najbolji trenutci karijere

Peng prva polufinalistica US Opena: Dočekala sam svoj dan!

Kineska tenisačica Shuai Peng postala je prva polufinalistica US Opena nakon što je u četvrtfinalu sa 6-2, 6-1 nadigrala 17-godišnju Švicarku hrvatskih korijena Belindu Benčić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peng proživljava najbolje trenutke u karijeri, koju umalo nije prekinula zbog niza loših rezultata. No, u posljednjih godinu dana uspela se do prvog mjesta na WTA ljestvici u konkurenciji parova, u kombinaciji s Tajvankom Su-Wei Hsieh osvojila ovogodišnji Roland Garros, te u svom 37. nastupu na Grand Slam turnirima u pojedinačnoj konkurenciji prvi put uspjela proći dalje od osmine finala.

"Za sve to mogu zahvaliti mom treneru i roditeljima. Oni su mi stalno govorili da se nastavim boriti i da ne odustajem. Dočekala sam svoj dan", rekla je Peng koja je na putu do polufinala izbacila 4. nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku, 28. nositeljicu Talijanku Robertu Vinci i 14. nositeljicu Čehinju Lucie Šafarovu.

Protiv Benčić, koja je također prvi put igrala u četvrtfinalu Grand Slam turnira, 28-godišnja Kineskinja je od 4-2 u prvom setu nanizala sedam gemova i za samo 64 minute izborila mjesto u polufinalu. U njemu će igrati protiv pobjednice dvoboja 10. nositeljice Dankinje Caroline Wozniacki, i 13. nositeljice Talijanke Sare Errani. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider