Tenis
SPORTOVI
Tenis
Mogla je i 'twerkati'

Ovako je lijepa Gennie odgovorila na priče o seksizmu

Eugenie Bouchard je sama pokušala umanjiti buru koja se digla nakon pobjedničkog intervjua na terenu Australian Opena.

Dan prije senzacionalnog ispadanja Rogera Federera već u 3. kolu, što se nije dogodilo punih 11 godina, glavna priča Australian Opena bio je mini-skandal oko Eugenie Bouchard. Lijepu Kanađanku službeni je komentator, koji vodi pobjednički kratki intervju na terenu, zamolio da se zavrti ('twerl' na engleskom) kako bi pokazala svoju opravu.

Slučaj seksizma zasjenio treći dan Australian Opena

Razlog je bio taj jer je Bouchard na Twitteru ranije pohvalila Sereninu haljinicu pa je Amerikanka također bila zamoljena za 'okret' nakon pobjede.

Svjetski mediji odmah su se raspisali o seksizmu. Bivša legendarna tenisačica Billie Jean King jedna je od onih koji su osudili potez komentatora.

''Komentator je prešao granicu. To je čisti seksizam. Ako to traži od tenisačica, neka isto pokuša i s tenisačima.''

A same tenisačice su priznale kako je to bilo malo čudno, no nisu htjele širiti priču o seksizmu već su pokušale smanjiti halabuku. Sereni je to sve bilo smiješno, iako bi htjela da se i tenisačima postavi neki sličan zahtjev.

Sama Gennie Bouchard je dan kasnije postavila karikaturu i napisala: 'Moglo je biti i gore', misleći na sličnost engleskih riječi 'twerl' i 'twerk'. Ova potonja odnosi se na provokativni ples koji je krenuo s Jamajke i ušao u pop kulturu.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider