Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kyrgios izbačen

Oglasila se Donna Vekić: 'Nije mi lako... Jako sam razočarana'

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić (19) našla se ni kriva ni dužna u središtu skandala nakon što je 'zločesti dečko' ATP Toura Nick Kyrgios za vrijeme meča sa Stanislasom Wawrinkom u Montrealu komentirao njihov odnos...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, prošloga tjedna u Montrealu Kyrgios je na početku drugog seta, između poena, sebi u bradu promrmljao "Moj kompić (Thanasi Kokkinakis) ti je poš.... djevojku. Oprosti što ti to moram reći". Nešto kasnije je dodao: "Še... 19-godišnjakinju, nevjerojatno".

Sve su to uhvatili mikrofoni postavljani uz teren, što je izazvalo buru komentara i reakcija. Svi su se mediji raspisali o tome, ATP je novčano kaznio Kyrgiosa, ali razmišlja i o oštrijoj mjeri protiv prgavog Australca. Wawrinka je nakon meča došao u bliski kontakt s Kyrgiosom, te ga je navodno čvrsto uhvatio za ruku u naletu bijesa. 

''Ta p**** može biti sretna što nisam bio tamo jer bi se morao povući s nekoliko sljedećih turnira. Stavio je ruke na njega i izgovorio mu svakakve uvrede, studirao sam pravo i znam da je to maltretiranje'', napisao je nedugo nakon toga na svom Facebook profilu, ali kasnije i pobrisao stariji brat Christos Kyrgios.

Upravo je on podigao dodatnu prašinu na cijeli slučaj kada je u jednom intervjuu rekao da "Donna voli Kokk (muško spolovilo kada se izgovori, iako se tako ne piše)". Christos je pritom mislio na spomenutog tenisača Kokkinakisa, a nakon što je to izjavio novinar je prekinuo intervju sa starijim bratom Kyrgios, te mu poručio da ništa gore u životu nije čuo.

Konačno se u medijima oglasila i naša tenisačica, koja ovoga tjedna igra na ITF turniru u Vancouveru.

"Nije mi lako, ali nastojim se koncentrirati na tenis i moj idući meč", rekla je Donna i nastavila:

"Nisam razgovarala s Kyrgiosom. No jako sam razočarana time što se dogodilo. To je loše za naš sport i nadam se da se neće ponoviti", rekla je Vekić, koja bi danas trebala igrati protiv Ruskinje Alje Kudrijavceve, koja se igrom slučaja također oglasila putem Twitter profila i komentirala cijeli slučaj.

"Nitko ne odobrava to što je Kyrgios napravio. Je li on loš za naš sport? Zločesti dečko ili glupan?", napisala je Ruskinja.

Kyrgios je noćas pometen od strane Richarda Gasqueta, koji ga je za manje od sat vremena savladao sa 6:2, 6:1. Christos Kyrgios je želio doći na meč i podržati brata, ali mu je organizator turnira uskratio to zadovoljstvo zbog svega što je izjavio u medijima nakon ispada svog brata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider