Tenis
SPORTOVI
Tenis
sasvim zasluženo

Novak Đoković uzeo treći Wimbledon: Federer opet tuguje

Novak Đoković obranio je naslov pobjednika Wimbledona nakon što je u reprizi lanjskog finala slavio protiv sedmerostrukog osvajača Rogera Federera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Srpski tenisač Novak Đoković obranio je naslov pobjednika Wimbledona nakon što je u finalnom susretu nakon dva sata i 55 minuta igre pobijedio Švicarca Rogera Federera 7-6 (1), 6-7 (10), 6-4, 6-3.

 

Đokoviću je to treći naslov u Wimbledonu nakon što je slavio prošle, te 2011. godine. Đoković je tako postao tek osmi igrač u povijesti koji je uspio obraniti naslov na jednom od najuglednijih svjetskih turnira. Prvom tenisaču svijeta to je drugi Gland Slam ove sezone nakon pobjede na Australian Openu i deveti u karijeri. Federer je ostao na rekordnih 17 Grand Slam naslova pri čemu sedam osvojenih u All England Clubu. Da je pobijedio Švicarac bi postao najstariji pobjednik Wimbledona u Open eri sa 33 godine i 338 dana.

Prva dva seta razriješena su u trinaestoj igri. Prvi set otišao je na Đokovićevu, a drugi na Federerovu stranu. Ključan detalj dogodio se početkom trećeg seta, kada se Đoković uspio oporaviti nakon izgubljenog 'tie-breaka' i sedam propuštenih set lopti. U trećem setu Đoković je brzo načinio break i poveo 3-1. Kod rezultata 3-2 meč je na pola sata prekinut zbog kiše. Prekid nije omeo srpskog tenisača koji je osvojio treći set rezultatom 6-4, a idući 6-3 za ukupnu pobjedu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider