Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Uz sve te kamere?'

"Đoković u središtu skandala": Nole glatko 'otpilio' Britance

U predvečerje početka neslužbenog svjetskog prvenstva u tenisu, Wimbledona, britanski Mirror nazvao je prvog igrača svijeta i branitelja naslova Novaka Đokovića - varalicom...

"Novak Đoković u središtu varalačkog skandala nakon što je njegov trener Boris Becker potvrdio da koriste posebne signale", stoji na Mirroru.

Đokovićev trener Boris Becker bio je gost radijske postaje Radio 5, gdje je rekao sljedeće:

"Imam posebnu vezu, odnos i razumijevanje koje je potrebno između igrača i trenera. Postoje trenuci tijekom meča kada pogleda prema svom boksu jer mu je potrebno znati da li radi stvari onako kako bi trebao. Imamo svoje načine na koje mu dajem do znanja da li je sve u redu ili nije. Nakon toga je na njemu da prilagodi svoju igru", rekao je Becker.

Mirror je odmah iskopao pravilnik ATP-a koji jasno kaže:

"Igrači ne smiju dobivati trenerske savjete tijekom meča, ni zagrijavanja, a svaka vrsta komunikacije, verbalna ili fizička, smatrat će se kršenjem pravila", stoji u pravilniku.

Zanimljivo, Đoković je 2011. i 2013. godine već bio novčano kažnjavan zbog 'coachinga' za vrijeme meča.

Britanci na sve načine pokušavaju poljuljati mirnoću prvog favorita za osvajanje naslova pobjednika, kojem je najveća prijetnja upravo domaći tenisač Andy Murray, koji pak ponovno nosi veliki teret pritiska na svojim leđima. Sve ovo 'iza ugla' gleda sedmerostruki pobjednik Roger Federer i 'uživa'.

Nedugo nakon optužbi koje su plasirali Britanci oglasio se i Đoković:

"Ne bih rekao da varamo. Ne može se to tako nazvati. Postoje posebni načini komunikacije. Kao što je Boris rekao, postoje trenuci kada se pogledamo i znamo što mislimo. Taj pogled me uvjerava da nešto radim dobro, odnosno ne radim dobro. Nešto što mi daje samopouzdanje", rekao je prvi reket svijeta.

"Nije potrebno da mi govori gdje da serviram ili na koju stranu terena da igram. To jednostavno nije potrebno. Riječ je o tom pogledu koji puno govori. Uostalom, danas je prisutno toliko kamera i vjerojatno bi ljudi već uočili da mi sugerira što da radim".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider