Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Neustrašiva Njemica

Nova senzacija u Wimbledonu: Je li to moguće?

Ovogodišnji Wimbledon prepun je senzacijama, a nova se dogodila u osmini finala ženske konkurencije. Njemica Sabine Lisicki, 24. na WTA ljestvici, svladala je prvu damu svjetskog tenisa i braniteljicu naslova Serenu Williams 6-2, 1-6, 6-4…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sabine Lisicki, koja je prije dvije godine igrala polufinale Wimbledona i ima odličnu igru za travnatu podlogu, kotirala je kao igračica koja bi mogla napraviti najviše problema Sereni Williams na putu do finala.

Ipak, vjerojatno je malo tko vjerovao da bi 23-godišnja Njemica mogla izbaciti Serenu Williams, peterostruku pobjednicu Wimbledona i osvajačicu 16 Grand Slam turnira, koja je uoči ovog dvoboja imala 34 uzastopne pobjede. No, Lisicki je agresivnom i neustrašivom igrom uspjela zaustaviti Serenu koja definitivno nije imala svoj dan. Pretrpjela je tek treći poraz ove godine.

Lisicki je osvojila prvi set sa 6-2, ali Serena je projurila drugom sa 6-1, a kada je u trećem setu povela s 3-0, činilo se da je prvi set bio samo trenutak slabosti. No, Lisicki je smanjila na 3-2, ali je Amerikanka napravila još jedan break za 4-2. Do kraja meča nije više osvojila niti jedan gem, a Lisicki je servirajući za meč spasila i jednu break-loptu.

Lisicki je bila bolja u asovima (10-7) i izravnim poenima (35-25). Napravila je samo dvije neforsirane pogreške više. Serena Williams je osvojila tri poena više u meču (99-96), ali to joj sigurno nije baš nikakva utjeha.

Lisicki je u trećem pokušaju prvi puta svladala 31-godišnju Serenu Williams. U četvrtfinalu će igrati protiv Estonke Kaije Kanepi, koja je zaustavila veliku domaću uzdanicu, 19-godišnju Lauru Robson 7-6(6), 7-5. Robson nije iskoristila servis za prvi set. Propustila je postati prva Britanka nakon 1984. godine i Joe Durie koja se kvalificirala u četvrtfinale nekog Grand Slam turnira.

"Sva se tresem od sreće, tako sam sretna", krenula je sva u suzama Lisicki u sobi za intervjue nakon meča.

"Publika je bila izvanredna, hvala joj na podršci. Serena je igrala izvanredno, njezini udarci su bili odlični, tako teški, a ja sam se samo nastojala maksimalno boriti za svaki poen."

Sljedeća je Kaia Kanepi?

"Ne želim o tome još razmišljati, želim samo uživati u ovoj pobjedi", zaključila je Lisicki.

Međusobni ogled u četvrtfinalu izborile su Čehinja Petra Kvitova, pobjednica Wimbledona prije dvije godine i Belgijanka Kirsten Flipkens.

Kvitova je sa 7-6(5), 6-3 izbacila Španjolku Carlu Suarez Navarro, dok je Flipkens bila bolja od Talijanke Flavije Pennette 7-6(2), 6-3. Pennetta u prvom setu dvaput nije iskoristila servis za set.

Kineskinja Li Na deklasirala je Talijanku Robertu Vinci 6-2, 6-0. (TS) 

Wimbledon, osmina finala, tenisačice:

Lisicki (23) – S. Williams (1) 6-2, 1-6, 6-4

Kanepi – Robson 7-6(6), 7-5

Li (6) – Vinci (11) 6-2, 6-0

Stephens (17) – Puig 4-6, 7-5, 6-1

Kvitova (8) – Suarez Navarro (19) 7-6(5), 6-3

Flipkens (20) – Pennetta 7-6(2), 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider