Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bouchard bez šansi

Nemilosrdno gaženje u finalu: Kvitova uzela drugi Wimbledon!

Čehinja Petra Kvitova pobjednica je Wimbledona u konkurenciji tenisačica. U velikom finalu savladala je Kanađanku Eugenie Bouchard sa 6:3, 6:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvitova je svoju suparnicu ostavila bez ikakve šanse. Na vlastitim servisima bila je neumoljiva, a na servis-gemovima od Bouchard konstantno je pritiskala. Dominaciju Kvitove dočarava i statistika koja kaže da je Čehinja osvojila 82 posto poena nakon svog prvog servisa, dok je Bouchard osvojila tek 46 posto poena nakon ubačenog svog početnog udarca. Sve je bilo gotovo za svega 55 minuta igre, pa je tako Kvitova osvojila svoj drugi naslov u All England Clubu nakon 2011. godine.

Bio je ovo njihov drugi međusobni ogled i druga pobjeda Kvitove kojoj je ovo prvi ovosezonski naslov i 12. ukupno u karijeri.

Za Bouchard je ovo bio prvi Grand Slam finale u karijeri, a do njega je došla dvije godine nakon što je osvojila naslov u Wimbledonu u juniorskoj konkurenciji.

Na putu do finala 20-godišnja Kanađanka pobijedila je između ostalih Njemice Petkovic i Kerber, Francuskinju Cornet i Rumunjku Halep, a na najnovijoj WTA ljestvici skočit će s 13. do 7. mjesta.

 

Wimbledon, tenisačice, finale:

Kvitova (6) - Bouchard (13) 6:3, 6:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider