Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
Psihološka pobjeda

Ne umanjujte mu pobjedu: Ćorić je pobijedio Nadala i kraj priče

Prošla su vremena kada su 17-godišnjaci osvajali Wimbledon. Borni Ćoriću to neće poći za reketom, ali je zato u dobi od svega 17 godina pobijedio trećeg igrača svijeta i osvajača 14 Grand Slam naslova – Rafaela Nadala…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić je prošloga tjedna u Baselu sa 6-2, 7-6(4) slavio protiv, mora se reći, nespremnog Nadala. Španjolac je posljednjih tjedana igrao s upalom slijepog crijeva, a nakon tog poraza je odlučio okončati završnicu sezone i podvrgnuti se operaciji.

Osporavanje velike pobjede

Kada je Nadal otkrio da neće više nastupati u 2014. godini zbog svih tegoba koje ga muče, mnogi su odmah dramatično umanjili vrijednost Ćorićeve pobjede. Cijeli je svijet tada pričao o stanju u kojem je Nadal igrao, te kako to nije bio onaj pravi Nadal kojeg poznajemo. Istina, ali pritom gotovo svi zaboravljaju da je Borni tek 17 godina.

Oni koji se nikada nisu bavili profesionalnim sportom ne znaju kakav je to osjećaj sa 17 godina stati na teren i preko mreže gledati živuću legendu, osvajača 14 Grand Slam naslova. Noge u toj situaciji jednostavno moraju drhtati, ruka se mora tresti i mozak ne može normalno funkcionirati. Međutim, Ćorić je meč protiv Nadala, čovjeka kojeg već svi smatraju ponajboljim igračem svih vremena, otvorio s 5-0 i imao je servis za 6-0! Borna nije bio fasciniran, nije griješio i nije se na koncu uplašio čovjeka od kojeg strepe svi tenisači, pa i oni najbolji.

Nadal je dao sve od sebe

Tko nije gledao susret nema pravo ni imati svoje mišljenje o ovoj temi. Za one koji su ga gledali: zar Nadal nije trčao? Snažno udarao? Pokušavao apsolutno sve? Nije predao set ni kod 5-0, jer je ŽELIO pobijediti! Mnogi bi mladi igrači popustili pod pritiskom svih tih snažnih udaraca i činjenice da igraju protiv Nadala, no Borna nije. On je natjerao Španjolca na promašaje svojom upornošću u vraćanju lopti u teren, a nije Nadal bio taj koji je bez razloga griješio kako su to mnogi pokušali dočarati nakon susreta. Prestanite ga pitati o Nadalovu stanju već mu stisnite ruku i samo recite 'Bravo mali'!

Nadal je, uostalom, odigrao dva meča prije Ćorića i izgledao je prilično ubojito, tako da priča o potpunoj nemoći pada u vodi. Simone Bolelli i Pierre-Hugues Herbert nisu imena koja bi trebala Nadalu stvoriti probleme, ali da sveukupno uzmu šest gemova…

Psihološka pobjeda

Ćorić je ostvario veliku pobjedu. Najveću svoje karijere i istu mu nitko ni najmanje ne bi trebao osporavati. Ćorić je ostao hladne glave i mirne ruke u trenucima kada bi se većina igrača 'smrznula' da im se preko puta mreže nađe Nadal. I upravo je to pobjeda još veća od samog rezultata i plasmana u polufinale Basela. To je dokaz, još jedan u nizu, da je Borna Ćorić već sada psihološki iznimno jak i da će jednog dana biti u borbi za sami svjetski vrh.

Hoće li Borna Ćorić ponoviti uspjehe Ivaniševića i Čilića?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider