Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Borna

Pobjeda karijere Borne Ćorića!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić upisao je najveću pobjedu karijere na ATP Touru. U sklopu 1. kola ATP turnira u švicarskom Baselu iz serije 500 Ćorić je slavio protiv 13. igrača svijeta, Latvijca Ernestsa Gulbisa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić, koji za turnir u Baselu dobio pozivnicu organizatora, je nakon malo više od sat i pol vremena igre slavio protiv Gulbisa sa 7-6(2), 6-3. Ovo je najveća pobjeda našeg tenisača na ATP Touru, s obzirom da nikada u karijeri nije slavio protiv tako visoko rangiranog igrača.

Obojica tenisača su čvrsto držala svoje servise u prva četiri gema, a onda je Ćorić izborio tri break-lopte u petom gemu. Međutim, Gulbis je izvukao svoj servis, a potom pri vodstvu 4-3 napravio prvi break na susretu, kojim je izborio priliku servirati za osvajanje prve dionice. No Zagrepčanina gubitak servisa nije ni najmanje uzdrmao, te je kroz nekoliko minuta vratio izgubljeno i ostao u utrci za prvi set.

Imao je Ćorić priliku napraviti i novi break za vodstvo 6-5, ali je Latvijac uspio spasiti tri vezane break-lopte i povesti 6-5. Ćorić je nakon toga poravnao na 6-6, a zatim u tie-breaku napravio seriju od pet uzastopnih poena i poveo s 5-0. U konačnici je uzeo pripetavanje prvog seta sa 7-2.

Naš je tenisač na krilima osvajanja prve dionice nastavio igrati sjajno i u drugom setu, u kojem je poveo s breakom prednosti 3-1. Gulbis je vratio izgubljeno već u idućem gemu, no Ćorić ponovno radi break i vodi s 4-2.

Mirno je nakon toga držao servis za 5-2, potom propustio tri meč-lopte na servisu Latvijca, da bi iskoristio četvrtu i prvu na svom početnom udarcu.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, koji je sa 6-3, 6-3 bio bolji od Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

 

ATP Basel, 1. kolo:

Ćorić – Gulbis (6) 7-6(2), 6-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider