Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kakvo će to biti finale

Nadal pomeo Murrayja za finale protiv Đokovića

Najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal plasirao se u finale drugog Grand Slam turnira godine, Roland Garrosa, nakon što je u polufinalnom meču deklasirao Andyja Murrayja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju koji je trajao samo 100 minuta, 28-godišnji Španjolac je pomeo godinu dana mlađeg Škota sa 6-3, 6-2, 6-1. Murray je bio u potpunosti nemoćan protiv ''kralja zemljanih terena'' koji je iskoristio svih šest prilika za break koje su mu se ukazale! Osmi igrač svijeta nije, pak, nijednom došao u šansu da oduzme servis suparniku.

Prvi je break Nadal napravio već u drugom gemu i to mu je bilo sasvim dovoljno za osvajanje prvog seta. U sljedeće dvije dionice prvi je svjetski reket bio još uvjerljiviji, u drugom je setu dvaput, a u trećem čak triput oduzeo servis lanjskom osvajaču Wimbledona.

Bio je ovo, inače, 20. međusobni ogled ovih tenisača i 15. pobjeda Nadala koji će u finalu igrati protiv drugog igrača svijeta Novaka Đokovića. Srpski je tenisač, podsjetimo, u ranijem polufinalu bio bolji od Ernestsa Gulbisa sa 6-3, 6-3, 3-6, 6-3.

Nadal će tako u nedjelju loviti devetu krunu na Roland Garrosu i 14. Grand Slam naslov. Đoković se, pak, nada prvom trijumfu na pariškoj zemlji i ukupno sedmom Grand Slam naslovu. Nadal i Đoković dosad su međusobno igrali čak 41 put, a Španjolac trenutno vodi s 22-19. (TS)

Roland Garros, tenisači, polufinale:

Nadal (1) - Murray (7) 6-3, 6-2, 6-1

Đoković (2) - Gulbis (18) 6-3, 6-3, 3-6, 6-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider