Tenis
SPORTOVI
Tenis
'hvala mu na svemu'

Pukla ljubav: Raonić raskinuo suradnju s hrvatskim 'asom'

Iza kanadskog tenisača Miloša Raonića prilično je slaba sezona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suradnja između 14. tenisača svijeta Miloša Raonića i hrvatskog stručnjaka Ivana Ljubičića završena je nakon više od dvije godine. Vijest o raskidu objavio je Kanađanin crnogorskih korijena putem svog Instagram profila.

"Želim se zahvaliti Ivanu Ljubičiću na velikoj potpori, znanju i razumijevanju koje mi je dao. Donesena je odluka da nećemo nastaviti naš profesionalni odnos u 2016. godini, ali ćemo svakako ostati bliski prijatelji. Želim mu sve najbolje u budućnosti", napisao je između ostalog Raonić.

Kanađanin je u svojoj objavi spomenuo da mu je ovo dosada bila najteža sezona, prije svega zbog ozljeda i fizičkih problema s kojima se susretao. Odigrao je svega 49 mečeva na ATP Touru, od kojih je 33 dobio i 16 izgubio.

Raonić je s Ljubičićem, bivšim brojem 3 na svijetu, upisao pet ATP finala, i četiri naslova pobjednika. Najveći rezultat na Grand Slam turniru ostvario je prošle godine kada je igrao u polufinalu Wimbledona. Osim toga, s Ljubičićem je upisao još četiri četvrtfinala Grand Slam turnira.

Renking karijere imao je u svibnju ove godine, kada se podigao sve do četvrtog mjesta ATP-jeve ljestvice. Međutim, nakon toga, u svega pet mjeseci, uslijedio je strmoglavi pad sve do 14. mjesta.

Podsjetimo, na kraju ove sezone, prije svega kojeg tjedna, trenersku suradnju raskinuo je Borna Ćorić. On je sedam mjeseci radio s Grand Slam finalistom Thomasom Johanssonom, međutim slaba završnica sezone natjerala ga je na raskid profesionalnog odnosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider