Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bez izgubljenog seta

Hrvat na US Openu do uspjeha karijere: Mate Pavić pobjednik u mješovitim parovima!

Mate Pavić osvojio je US Open u mješovitim parovima nakon što je u finalu s partnericom Laurom Siegemund slavio protiv američke kombinacije Coco Wandeweghe i Rajiv Ram sa 6-4, 6-4.

Pavić (23) je postao tek osmi hrvatski predstavnik koji se može podičiti naslovom Grand Slam pobjednika, a prije njega je to uspjelo Goranu Ivaniševiću, Marinu Čiliću i Ivi Majoli u pojedinačnoj, te Ivanu Dodigu, Mirjani Lučić, Nikoli Piliću i Dragutinu Mitiću u parovima.

Ljevoruki Splićanin, 34. na rang listi parova i 28-godišnja Nijemica, koja je 27. u singlu na WTA ljestvici, u New Yorku su došli do uspjeha karijere, a US Open su osvojili bez izgubljenoga seta.

Protiv Wandeweghe i Rama su dobili prvi set zahvaljujući jedinom 'breaku' kod 4-4, drugi set su otvorili oduzimanjem servisa, da bi američki par odmah uzvratio za 1-1. 'Break' vrijedan naslova stigao je kod 3-3, a Mate i Laura su to uspjeli sačuvati dokraja meča, koji im je donio i novčanu nagradu od po 75 tisuća USD.

Paviću je to šesti naslov u paru u karijeri, prvi kod mješovitih parova, dok je preostalih pet osvojio sa svojim stalnim partnerom Novozelanđaninom Michaelom Venusom. Ove godine su Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza poraženi u finalu mješovitih parova na Roland Garrosu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider