Tenis
SPORTOVI
Tenis
svaka čast

Marin riješio Isnera za 'pet minuta': Čilić u 4. kolu Wimbledona!

Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Wimbledona nakon što je sa 7-6 (4), 6-7 (6), 6-4, 6-7 (4), 12-10 slavio protiv Amerikanca Johna Isnera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mrak je spriječio da se taj dvoboj završi u petak, a rezultat je bio 10:10 u petom setu. Kada su se danas vratili na teren Čilić je započeo sa svojim servisom koji je zadržao nakon 15:30.

Kada je na servis došao Isner Čilić je izborio dvije vezane meč-prilike (15:40), no Amerikanac ih je izvukao s dva as-servisa. Izborio je Čilić nakon toga još jednu meč-loptu, ali je i nju Isner spasio kvalitetnim servisom. Kada je stigla četvrta Čilić nije morao napraviti ama baš ništa jer je Isner napravio dvostruku pogrešku, drugu u gemu i treću u meču! Podsjetimo, dvostrukom pogreškom Berankisa Čilić je i izborio dvoboj protiv Isnera.

Čilić će u 4. kolu igrati protiv još jednog Amerikanca Denisa Kudle (105. igrač svijeta), koji je u petak u pet setova izbacio Santiaga Giralda.

Podsjetimo i na tijek dvoboja koji je igran u petak. U prvom setu niti jedan igrač nije se uspio niti približiti oduzimanju servisa suparnika, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". U odlučujućoj igri Čilić je pokazao kako ipak ima bolje udarce iz polja od Isnera, te je riješio tu dionicu igre u svoju korist.

Nakon što su oba igrača čvrsto držala svoje servise sve do rezultata 5-4 za Čilića u drugom setu, našem se igraču otvorila prilika za prvi "break" u dvoboju kojim bi poveo sa 2-0 u setovima. No, kod rezultata 15-30 Čilić nije uspio pogoditi forhend kojim bi osigurao prve dvije "break-lopte" koje bi ujedno bile i set-lopte. Do "tie-breaka" više nije bilo uzbuđenja, a početkom odlučujuće igre Čilića je još jednom izdao forhend. On je promašio "zicer" sa sredine igrališta i tako ponudio Isneru "mini-break" prednosti. Amerikanac je držao tu prednost do vodstva od 6-4 i dvije set-lopte, a tada je Čilić sjajnim bekhendom prošao Isnera na mreži, a onda i pogodio as za 6-6. Nažalost, u sljedećem je poenu promašio volej i ponudio treću set-loptu Isneru koju je ovaj iskoristio.

U trećem setu popustila je čvrsta igra oba tenisača na servisu, pa su zaredale i "break-lopte". Čilić je imao prvu u meču kod rezultata 1-1, ali Isner ju je izvukao asom. Nove dvije prilike za oduzimanje servisa Čilić je imao kod 2-2, ali tada je Isner odigrao dva vrhunska poluvoleja, da bi kod svog vodstva 3-2 i nakon dva sata igre Amerikanac stigao do prvih prilika za obrat. No, Čilić je izvukao 15-40 smešom i asom. Nakon što je kod zaostatka 3-4 Čilić spasio još jednu "break-loptu", u sljedećoj je igri Čilić napokon ostvario "break" koji mu je donio vodstvo od 2-1 u setovima.

Četvrti je set donio sličnu igru kao i prva dva, ponovno su oba igrača čvrsto držala svoj servis, ali "tie-break" je donio neočekivani broj "mini-breakova". Čilić je osvojio prvi poen na Isnerov servis, ali je potom vlastitim pogreškama izgubio oba poena na svoj početni udarac. Istu je stvar ponovio i kod zaostatka 4-5, pa je dvoboj otišao u peti set.

Kada je Čilić oduzeo servis Isneru za vodstvo od 2-0 na početku odlučujućeg seta činilo se da je Amerikančev otpor napokon slomljen. Nažalost, Čilića je u petoj igri petog seta izdao prvi servis, a Isner je to iskoristio i po prvi put u dvoboju ostvario "break". Čilić je kod rezultata 5-4 stigao i do meč-lopte, ali Isner se izvukao sjajnim pogotkom na osnovnu liniju pod noge Čilića. 

Kod rezultata 10:10 sudac je zbog mraka prekinuo susret i odgodio pobjednika za danas.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider