Tenis
SPORTOVI
Tenis
davis cup tandem

Čilić na milimetar od Mastersa: Marinu hrvatski okršaj protiv Karlovića

Prvi hrvatski reket Marin Čilić izborio je 3. kolo posljednjeg ovosezonskog ATP turnira iz serije Masters 1000...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač 28-godišnji Marin Čilić plasirao se u 3. kolo ATP turnira iz Masters 1000 serije u Parizu nakon što je u srijedu u "hrvatskom obračunu" pobijedio suigrača iz Davis Cup reprezentacije Ivu Karlovića sa 7:6 (7), 6:2.

U prvom setu obojica su čvrsto držali servise, a Čilić u devetom gemu nije uspio na servis Karlovića iskoristiti dvije break lopte. Tada je proradio i servis Karlovića koji sa četiri asa odvodi set do tie-breaka u kojem je više koncentracije imao Čilić. Marin kod vodstva od 6-5 nije uspio iskoristiti svoj servis, ali mu je to uspjelo kod vodstva od 8-7 kada osvaja deveti poen s kojim za sat vremena igre osvaja prvi set.

U drugom setu Čilić već u petom gemu radi prvi break, a u sedmom po drugi put osvaja gem na Karlovićev servis nakon čega Međugorac sa lakoćom osvaja drugi set sa 6-2.

Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda Čilića koji će u četvrtfinalu igrati protiv Belgijanca Davida Goffina. Belgijanac mu je izravni konkurent za plasman na završni Masters pa bi ga Čilić pobjedom izbacio iz svih kombinacija.  Tada bi u igri ostao još jedino Tomaš Berdych, koji bi u tom slučaju morao do finala Pariza, a na tom bi putu morao slaviti protiv Andyja Murrayja, čovjeka koji napada svjetski broj 1.

S obzirom na formu i sve dosada viđeno u posljednjih mjesec dana, samo čudo može spriječiti odlazak Marina Čilića na završni ATP World Tour Finals u Londonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider