Tenis
SPORTOVI
Tenis
ništa od polufinala

Čilić vodio 2:0, imao tri meč lopte i na kraju izgubio dramu s Federerom u Wimbledonu!

Marin Čilić izgubio je od Rogera Federera u četvrtfinalu Wimbledona.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ni u trećem pokušaju nije uspio izboriti mjesto u polufinalu Wimbledona, nakon što je u srijedu protiv Rogera Federera propustio vodstvo od 2-0 u setovima i tri meč-lopte u četvrtom setu te je Švicarac na kraju slavio sa 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3 nakon tri sata i 17 minuta borbe.

Čilić je sve tri meč-lopte imao na servis Federera. Prvu je propustio kod vodstva 5-4 u četvrtom setu, drugu je imao kod 6-5, a treću u tie-breaku (7-6). Sva tri puta nije uspio vratiti drugi Federerov servis.

U petom setu Čilić je ostao bez prilike za break, a Federer je iskoristio svoju treću za vodstvo 5-3, kad je hrvatski tenisač promašio forhend.

Nažalost, Čilić nije iskoristio odličnu igru tijekom prva četiri seta u kojima je bio bolji od Federera i mogao ga svladati kao što je to učinio u njihovom posljednjem dvoboju, u polufinalu US Opena 2014., kad se na kraju domogao i svog jedinog Grand Slam naslova.

Federer je tako izborio svoje 40. polufinale na Grand Slam turnirima, a 11. u Wimbledonu, gdje se izjednačio s dosadašnjim rekorderom Jimmyjem Connorsom. Čilić je propustio pridružiti se Goranu Ivaniševiću i Mariju Ančiću koji su bili hrvatski polufinalisti Wimbledona u Open eri.

Federer će se za finale boriti protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je u četiri seta bio bolji od Amerikanca Sama Querreyja.

Tenisači - četvrtfinale

Miloš Raonić (Kan/6) - Sam Querrey (SAD/28) 6-4, 7-5, 5-7, 6-4

Roger Federer (Švi/9) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider