Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajno ušao u meč

Marin Čilić u polufinalu Umaga: Razbio suparnika!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Umagu nakon pobjede nad Čehom Lukasom Rosolom 6-0, 6-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je i treći međusobni dvoboj s Rosolom, 43. igračem svijeta, okončao pobjedom bez izgubljenoga seta. Čilić je sjajno ušao u dvoboj, osvojio je prvih sedam gemova, da bi u drugom setu kod 3-2 još jednom oduzeo servis Rosolu i za samo 62 minute s dva izgubljena gema ušao među četiri najbolja u Umagu. Marin je od 14 lopti za obrat iskoristio pet, svoj servis nijednom nije izgubio, a imao je i 10-aseva.

Čilić je osvojio Umag 2012. godine, godinu dana ranije je bio u finalu, a lani nije mogao nastupati zbog suspenzije. Zanimljivo, bila mu je to 15. uzastopna pobjeda na ATP turnirima u Hrvatskoj (Umag i Zagreb).

"Lijep podatak. Domaća publika mi je uvijek donosila veću motivaciju, kod kuće igram s više samopouzdanja. Na početku karijere sam se možda teže nosio s tim pritiskom, ali s vremenom sam uspio pronaći ravnotežu. Publika na tvojoj strani je veliki plus i ako to znaš iskoristiti na pravi način, to je definitivno ogromna prednost", prokomentirao je Čilić, a potom se osvrnuo i na meč protiv Rosola.

"Dajem si ocjenu 4.5 od 5. Sjajan je bio meč, taktički sam bio dobro pripremljen. Očekivao sam da će Rosol biti neugodan i da će sa sjajnim winnerima ostvariti 10-15 poena, ali sam znao i da će mi, ako budem igrao pametno, dati veliki broj poena što se i dogodilo. Servirao sam odlično i došao do pobjede koja izgleda jako lagano, ali takva je zemljana podloga, zna se dogoditi da rezultati budu glatki."

U polufinalu Čilić čeka boljeg iz dvoboja prošlogodišnjeg pobjednika Španjolca Tommya Robreda i njegova sunarodnjaka Pabla Carrena Buste. U 20 sati u četvrtfinalu nastupa mladi Borna Ćorić u srazu s prvim nositeljem turnira Talijanom Fabiom Fogninijem. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider