Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pred njim US Open

Čilić otkrio što mu je pomoglo da osvoji drugu najveću titulu u karijeri

Marin Čilić osvojio prvi naslov u karijeri na turnirima iz serije Masters 1000, pošto je u finalu sa 6:4, 7:5 svladao Andyja Murraya i tako prekinuo Škotov niz od 22 pojedinačne pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajanjem Cincinnatija Marin je zaradio tisuću bodova za ATP listu, te se vratio među deset najboljih tenisača svijeta: trenutno je deveti. Na rang listi po rezultatima u ovoj sezoni (mjerodavnoj za određivanje sudionika ATP World Tour Finalsa u Londonu) je na desetom mjestu.

"Apsolutno je predivan osjećaj osvojiti Masters 1000. Druga je to najveća titula u mojoj karijeri i ponovno osvojena sjajnom igrom tijekom cijelog tjedna, što me posebno veseli. Vjerujem da su me čak i inspirirali rezultati naših sportaša u Riju, bilo je zbilja genijalno pratiti sve sportaše i družiti se s njima u Riju'', rekao je Čilić, koji je burno proslavio ovu titulu te nadodao:

''Potaknut ću se da nastavim s istim pristupom igri i s istom pripremom, da mogu nastaviti u ovome smjeru. Definitivno sam prezadovoljan formom, US Open je ispred mene i nadam se nastavku ovog lijepog niza. Za uspjeh na Grand Slamu je potrebno puno stvari da se poklope, tako da ću ostati maksimalno koncentriran i ići korak po korak naprijed."

Čilić je pokazao kako od njega možemo očekivati dobar nastavak sezone, samo da ostane u ovakvom ritmu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider