Tenis
SPORTOVI
Tenis
bez milosti...

Stigla presuda Mariji Šarapovoj: Slijedi li objava kraja karijere?

Objavljena je presuda u slučaju dopinga ponajbolje tenisačice današnjice Marije Šarapove...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruska tenisačica Marija Šarapova suspendirana je na dvije godine zbog korištenja nedozvoljenih dopinških sredstava. Takvu je odluku u Londonu donio 'nezavisni tribunal' koji je sastavljen od strane 'Teniskog antidopinškog programa'.

"Žalit ću se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni," najavila je Šarapova koja je u karijeri osvojila 35 WTA turnira pri čemu pet Grand Slamova. Dva puta je slavila na Roland Garrosu, a po jednom na Australian Openu, US Openu i Wimbledonu.

Suspenzija Šarapove započela je 26. siječnja ove godine, kada je ujedno i predala uzorak urina nakon četvrtfinalnog meča na Australian Openu. Na testiranju u laboratoriju WADA-e (Svjetske antidopinške agencije) pronađen je lijek Meldonium koji se od ove sezone nalazi na listi zabranjenih sredstava.

Šarapova je u ožujku objavila da je pala na doping testu, te da se privremeno povlači iz sporta, da preuzima odgovornost i da će snositi posljedice. Lijepa Ruskinja ima 29 godina, te bi se najprije mogla vratiti na teren 26. siječnja 2018. godine kada bi imala 31.

Recimo da joj je i izbrisan rezultat ostvaren ove godine na Australian Openu, spomenuto četvrtfinale.

Meldonij koriste kao lijek ljudi koji imaju teškoća s dijabetesom i srčanim tegobama. Legalan je u Rusiji, Latviji, Ukrajini, Moldaviji, Bjelorusiji, Azerbajdžanu, Armeniji i nekim drugim zemljama, ali nema odobrenje američke agencije za hranu i lijekove FDA za upotrebu u SAD-u. Svjetska antidopinška agencija WADA otkrila je 'dokaze da neki sportaši koriste lijek kako bi povećali svoje performanse'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider