Tenis
SPORTOVI
Tenis
druga pobjeda

Kyrgios sredio Karlovića njegovim 'oružjem'

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio probiti u polufinale ATP turnira u Kuala Lumpuru, gdje ga je u petak u četvrtfinalu sa 7-6 (4), 7-6 (2) nadigrao Australac Nick Kyrgios.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 20-godišnjeg Australca koji je Karlovića svladao i u 2. kolu ovogodišnjeg Australian Opena. Kyrgios je do pobjede u Kuala Lumpuru stigao za 84 minute u dvoboju u kojem nije bilo nijednog breaka, a australski tenisač bio je bolji u obje odlučujuće igre.

Karlović je u tie-breaku prvog seta pomogao Kyrgiosu s dvije dvostruke pogreške i nije uspio nadoknaditi zaostatak 1-4 u koji je upao na početku odlučujućeg 'gema'. U drugom setu je Kyrgios u četvrtom gemu propustio svoju jedinu break-loptu, a gem poslije Karlović je stigao do 15-40, ali je i on ostao bez realizacije. U tie-breaku je Kyrgios opet stvorio početnu prednost 4-1 te priveo meč kraju.

Karlović je dvoboj završio s 13 asova, dva više od Kyrgiosa, te s 4 dvostruke pogreške, tri više od Australca. Hrvatski tenisač je realizirao 82 % poena nakon prvog servisa te 61 % nakon drugog. Osvojio je 19 poena na reternu, jedan više od Kyrgiosa. No, Australac je bio bolji u oba tie-breaka i zasluženo izborio mjesto u polufinalu. Karlović ove godine ima izrazito lošu statistiku osvojenih tie-breakova. Od 61 odigranog tie-breaka osvojio je samo 25, a 36 ih izgubio.

ATP Kuala Lumpur - četvrtfinale:

Nick Kyrgios (Aus/7) - IVO KARLOVIĆ (HRV/3) 7-6 (4), 7-6 (2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider