Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zadivio svijet

VIDEO Mlada teniska senzacija ponizila Nadala: Ovo mogu samo majstori!

Australac Nick Kyrgios ima tek 19 godina, ali ćemo o njemu još dugo slušati…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafale Nadal dva puta je osvojio Wimbledon i još tri puta igrao u finalu. No, zadnjih godina to nije to. Nakon ispadanja u prvom i drugom kolu, sada je Španjolac ipak došao do osmine finala, ali tamo je naletio na tenisku senzaciju.

Nick Kyrgios, 144. u svjetskom poretku, pobijedio je 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-4 i skrenuo pozornost sportske javnosti na sebe. Mladi Australac u svom debitantskom nastupu na najvećem svjetskom turniru, na kojem igra s pozivnicom organizatora, ispalio je 37 asova.

Nikada nitko Nadalu nije zabio toliko asova u jednom meču. Dosadašnji rekorder bio je Ivo Karlović, koji je protiv Nadala isporučio 35 asova u četvrtfinalu Queen's Cluba 2008. godine.

Postao je Kyrgios prvi igrač izvan kruga 100 najboljih koji je pobijedio prvog igrača svijeta na nekom Grand Slam turniru od Andreja Olhovskog koji je 1992. godine pobijedio Jima Couriera u 3. kolu Wimbledona.

Isto tako, Kyrgios je prvi tinejdžer koji je pobijedio prvog na svjetskoj rang-ljestvici na nekom Grand Slam turniru nakon samog Nadala, koji je to učinio 2005. godine svladavši Rogera Federera u Roland Garrosu 2005. godine.

''Pokušao sam. Izgubio sam. To je najjednostavniji način na koji mogu opisati svoj poraz. Nema tu nikakve drame. U sportu mentalni dio igra veliku ulogu. Kyrgios ima te pozitivne elemente i mogao bi biti dobar igrač. No, sve je kud i kamo lakše kada si novi na sceni, igrač koji je tek stigao. Sve ti je novo, sve ti je dobro, nemaš što izgubiti. Štogod napraviš je pozitivno i svatko će notirati samo ono dobro kod tebe. Tek će malo duži vremenski period pokazati je li on sposoban napredovati i igrati na vrlo visokoj razini. Ja mu želim svu sreću. Čestitam mu na pobjedi! Mene, pak, čeka plaža. Da, idem na plažu na Mallorci'', rekao je Nadal.

Dok se on kupa na plaži, svijet će obilazi poen koji je zbilja nevjerojatan. Pogledajte…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider