Tenis
SPORTOVI
Tenis
U finalu s Mathieuom

Kohlschreiber zaustavio veliku Thiemovu seriju

Njemački tenisač Philipp Kohlschreiber i Francuz Paul-Henri Mathieu borit će se za naslov pobjednika Generali Opena u austrijskom Kitzbuehelu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kohlschreiber je u petak zaustavio pobjednički niz domaćeg 21-godišnjaka Dominica Thiema svladavši ga u polufinalu sa 6-0, 7-6 (6), dok je Mathieu pobjedom nad Španjolcem Nicolasom Almagrom od 6-4, 6-3 postao prvi kvalifikant u Open eri koji se domogao finala na ATP turniru u Kitzbuehelu.

Thiem je u niz od deset pobjeda ugradio naslove pobjednika Umaga i Gstaada, ali nije stigao do svog drugog finala na domaćem terenu u mondenom alpskom gradu. Tako će Thomas Muster i dalje ostati posljednji Austrijanac koji je slavio u Kitzbuehelu, što se dogodilo 1993. godine. Kohlschreiber će po drugi put igrati u finalu ovog turnira, a 2012. ga je u meču za naslov svladao Nizozemac Haase.

U subotu će ga čekati Francuz Mathieu koji je po treći put pobijedio Almagra u njihovom četvrtom međusobnom dvoboju. Francuz je trenutno 109. tenisač svijeta, a posljednji put se za naslov pobjednika nekog ATP turnira borio 2009. u Hamburgu. Mathieu će se u svom devetom finalu boriti za peti naslov u karijeri, dok će Kohlschreiber tražiti put prema šestom trofeju u svom 13. finalu.

ATP Kitzbuehel - polufinale:

Philipp Kohlschreiber (Njem/6) - Dominic Thiem (Aut/1) 6-0, 7-6 (6)

Paul-Henri Mathieu (Fra) - Nicolas Almagro (Špa) 6-4, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider