Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prva Njemica u 21. stoljeću

Senzacija u Australiji: Srušila Serenu, a u 1. kolu spašavala meč loptu

Angelique Kerber pobijedila je Serenu Williams u finalu Australian Opena sa 6-4, 3-6, 6-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemica Angelique Kerber pobjednica je ovogodišnjeg izdanja prvog teniskog "grand slama" sezone, Australian Opena u Melbourneu, ona je u subotnjem finalu nadigrala braniteljicu naslova i prvu igračicu svijeta, Amerikanku Serenu Williams sa 6-4, 3-6, 6-4 nakon dva sata i osam minuta igre.

Kerber je do svog prvog "grand slam" naslova u karijeri stigla u svom prvom nastupu u finalu, najveći dosadašnji rezultat 28-godišnja Njemica ostvarila je u Wimbledonu 2012. godine kada je igrala u polufinalu.

Iako je po prvi put zaigrala u finalu "grand slama", Kerber od samoga početka nije pokazivala nervozu, oduzela je servis Williams i povela sa 3-1, a nakon što je 34-godišnja Amerikanka uspjela vratiti rezultatsku ravnotežu kod 3-3, Kerber je još jednim "breakom" stekla ključnu prednost.

Drugi je set odlučio samo jedan "break" kojega je Williams ostvarila u četvrtoj igri, da bi treći set ponudio veliku dramu. Kerber je povela sa 2-0, Williams se vratila na 2-2, a ključnim se pokazao šesti gem u kojemu je Kerber iskoristila petu "break-loptu" za prednost 4-2, a ustoWilliams nije iskoristila dvije lopte za 3-3. Potom je Njemica povela sa 5-2, te kod 5-3 servirala za meč. Ipak, Williams je odigrala izvrstan gem i smanjila na 5-4, ali kada je Amerikanka po drugi put servirala za ostanak u meču Kerber je odigrala nekoliko sjajnih udaraca i stigla do najvećeg trijumfa u karijeri.

Pobjedom u Melbourneu Kerber je postala prva Njemica osvajačica "grand slam" naslova u 21. stoljeću, posljednji njemački naslov osvojila je Steffi Graf u Roland Garrosu 1999. godine, te prva Njemica koja je osvojila Australian Open nakon Graf 1994.

Zanimljivo, Kerber je u 1. kolu protiv Japanke Misaki Doi spašavala meč-loptu, a nepuna dva tjedna kasnije podignula je pobjednički pehar.

Na novoj WTA ljestvici u ponedjeljak Kerber će zauzimati drugo mjesto, odmah iz Williams.

Williams je pak propustila priliku izjednačiti se upravo s Graf na drugom mjestu svih vremena po broju osvojenih "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Ostala je na 21 naslovu, dok ih Graf ima 22, dok je na vrhu Australka Margaret Court sa 24.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider