Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon Ćorića dobio i Ivo

Karlović ušao u četvrtfinale Basela!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Baselu svladavši Francuza Kennya de Scheppera u tri seta - 6-7 (6), 6-3, 6-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je izgubio prvi set u tie-breaku, ali u cijelom meču nije izgubio svoj servis, spasio je jednu jedinu break-loptu protiv francuskog dvometraša, koji je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije. Ivo je u preostala dva seta uspio i bez tie-breaka doći do pobjede u meču u kojem je imao 18 as-servisa.

Karlović u četvrtfinalu ide na Nijemca Benjamina Beckera, protiv kojeg ima međusobni skor 6-1, no zadnji dvoboj ove godine u Cincinnatiju dobio je Nijemac.

Ranije je u Baselu 17-godišnji Borna Ćorić svladao Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 6-4, 6-4, te izborio nastup u četvrtfinalu u kojem ga čeka 2. nositelj Swiss Indoorsa, Španjolac Rafael Nadal. Bila je to još jedan sjajna predstava mladog Zagrepčanina nakon što je u 1. kolu u dva seta bio bolji od Latvijca Ernestsa Gulbisa. Ćoriću su za pobjedu nad 66. tenisačem svijeta trebale 84 minute, čime je izjednačio svoj najbolji rezultat na ATP turnirima s ovogodišnjeg Croatia Opena u Umagu, gdje se probio do četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Talijan Fabio Fognini.

Ćorić je probojem u četvrtfinale zaradio 90 bodova, pa će već ovim rezultatom na novoj ATP ljestvici biti desetak mjesta bolji od sadašnje 124. pozicije te još bliži ulasku među sto najboljih tenisača svijeta. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider