Tenis
SPORTOVI
Tenis
U sjajnoj formi

Veliki uspjeh Ive Karlovića: Protiv Federera ili Dimitrova za ulazak u finale!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Baselu, on je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrao Nijemca Benjamina Beckera sa 6-4, 6-4 za sat i 16 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je tako uzvratio Beckeru za poraz u 1. kolu turnira u Cincinnatiju ranije ove godine, te je upisao sedmu pobjedu u njihovom osmom međusobnom dvoboju.

Naš je igrač odlično krenuo u dvoboj oduzevši servis suparniku već u prvoj igri, a tu je prednost očuvao do kraja prvoga seta iako je bio suočen s četiri "break-lopte". Jednu je spasio odmah u drugoj igri kada je s tri dvostruke servis-pogreške ponudio priliku Beckeru za povratak u set koju Nijemac nije mogao iskoristiti, dok je ostale tri izvukao kod rezultata 5-4 kada je morao spašavati 0-40. Iz te neugodne situacije izvukao se s dva asa i tri "service winnera" iako je Becker na prvu "break-loptu" imao lijepu priliku poentirati, ali je njegov retern završio malo izvan igrališta.

Drugi je set započeo kao i prvi, Karlović je oduzeo servis Beckeru odmah u prvoj igri, a zatim je kod 2-0 ostvario još jedan "break" što se pokazalo nužnim jer je kod rezultata 4-1 po prvi put u Baselu izgubio servis. Ipak, taj gubitak koncentracije nije se odrazio na konačni ishod, a "Div sa Šalate" je u stilu završio dvoboj s tri asa zaredom u posljednjem gemu.

Karlović će u subotu igrati protiv pobjednika iz susreta između prvog nositelja turnira, domaćeg favorita Rogera Federera i Bugarina Grigora Dimitrova za ulazak u svoj peti finale ove godine. Sva četiri dosadašnja, u Memphisu, Duesseldorfu, Newportu i Bogoti je izgubio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider