Tenis
SPORTOVI
Tenis
Koreanac uspješniji

Karlović poražen u dva tie-breaka, Federer prošao u tri seta

Yen-Hsun Lu iz Tajvana pobijedio je našeg Ivu Karlovića 7:6(2), 7:6(3) nakon jednog sata i 29 minuta igre u srazu osmine finala na ATP turniru u Halleu, na travnatoj podlozi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako nije imao niti jednu break-loptu u meču, Lu je uspio proći pored Karlovića u dva seta. Posljedica je to njegove vrlo dobre igre i slabijeg nastupa Karlovića u odnosu na ono što je pružao na Touru zadnjih tjedana.

Karlović je izborio dvije break-lopte u meču, obje pri rezultatu 4:4 u prvom setu, ali ih nije uspio realizirati, te usmjeriti ovaj meč na svoju stranu. U prvom tie-breaku ga je potpuno izdalo njegovo najjače oružje, servis, dok je u drugom opet dva puta izgubio svoj servis, a niti jednom nije oduzeo suparnikov.

Hrvatski tenisač zabio je 21 as u ovom meču, ali je premalo napravio na primanju servisa. Ovo je bio treći ogled ove dvojice igrača na nekom ATP turniru i druga pobjeda Lua, kojeg u četvrtfinalu očekuje susret sa Švicarcem Rogerom Federerom, braniteljem naslova koji je turnir u Halleu ukupno osvojio šest puta.

Federer je u osmini finala teže od očekivanog svladao Portugalca Joaa Sousu 6:7(8), 6:4, 6:2 nakon jednog sata i 50 minuta igre.

 

ATP Halle, osmina finala:

Lu – Karlović 7:6(2), 7:6(3)

Federer (2) – Sousa 6:7(8), 6:3, 6:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider