Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Bogota

Karlović poražen i u četvrtom finalu sezone

Australski tenisač Bernard Tomic pobjednik je ATP turnira iz serije 250 koji se igrao u kolumbijskoj Bogoti na tvrdoj podlozi. U finalu je svladao Ivu Karlovića 7-6(5), 3-6, 7-6(4)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stigao je Tomic time do drugog naslova u karijeri i prvog nakon Sydneyja prošle godine, kao i treće pobjede u jednako toliko mečeva protiv najvišeg tenisača na Touru. Oba prethodna igrana su lani s time da je u Bangkoku Karlović bio prisiljen predati Australcu zbog ozljede u trećem setu, dok je kvalifikacijama u Parizu Tomic slavio u dva tie-breaka.

Slično i neizvjesno bilo je i ovaj puta, što će Karloviću biti slaba utjeha uz spoznaju da će šesti naslov u karijeri još neko vrijeme pričekati. Finale u Bogoti bilo mu je četvrto u ovoj sezoni u kojoj još čeka na konačan trijumf. Prethodno je gubio finala u Memphisu, Düsseldorfu i Newportu.

Karlović je protiv Tomica ponovno strahovito dobro servirao (čak 39 as servisa) što mu je pomoglo obraniti pet break-lopti s kojima je bio suočen. Svoj je jedini break, iz također pet pokušaja, Karlović ostvario u drugome setu za 5-3. Iskoristio je pritom četvrtu loptu za obrat u meču.

Dodajmo da je u posljednjem setu Karlović, inače branitelj lanjskog naslova i drugi nositelj turnira, kod prednosti 6-5 za Tomica spašavao dvije meč-lopte. Pritom je uspjeh 124. tenisača svijeta tek nakratko prolongirao... (TS)

ATP Bogota, rezultat finala:

Tomic – Karlović (2) 7-6(5), 3-6, 7-6(4)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider