Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dva tie-breaka

Karlović nije uspio treću godinu zaredom izboriti finale u Bogoti

Ivo Karlović nije uspio treću godinu zaredom izboriti finale na ATP turniru u Bogoti, nakon što ga je u subotnjem polufinalu sa 7-6 (5), 7-6 (5) pobijedio francuski tenisač Adrian Mannarino.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to treći sraz Karlovića i Mannarina na ATP turnirima, a u prethodna dva dvoboja hrvatski veteran izlazio je kao pobjednik. Jednu od te dvije pobjede izborio je u četvrtfinalu turnira u Bogoti 2013., kad je završio i kao pobjednik premijernog izdanja Claro Opena. Subotnji dvoboj bio je gotovo identičan onom od prije dvije godine, ali s drugačijim ishodom.

Karlović je, naime, 2013. svladao Mannarina u dva tie-breaka, a Francuz je na isti način stigao do pobjede u njihovom drugom srazu na kolumbijskom betonu. Tijekom meča Mannarino nije uspijevao ugroziti Karlovićev servis, ostao je bez prilike za break, ali je u oba tie-breaka uspio spojiti nekoliko dobrih reterna što je bilo dovoljno za pobjedu. Karlović je u prvom setu imao po jednu break-loptu u drugom i četvrtom gemu, ali ih nije uspio pretvoriti u prednost.

Mannarino je stigao do svog drugog finala u 2015. godini i drugog u karijeri. U prethodnom nastupu u finalu, početkom godine na turniru u Aucklandu, pobijedio ga je Čeh Jiri Vesely. Mannarino će za naslov igrati protiv boljeg iz dvoboja Nijemca Michaela Berrera i branitelja naslova Australca Bernarda Tomića.

ATP Bogota - polufinale:

Adrian Mannarino (Fra/3) - IVO KARLOVIĆ (HRV/1) 7-6 (5), 7-6 (5)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider