Tenis
SPORTOVI
Tenis
"najveća pobjeda u životu"

Del Potro šokirao na presici: "Igrao sam sa slomljenim prstom"

Juan Martin Del Potro pobijedio je Marina Čilića u četvrtom meču finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine čime je ostavio svoju reprezentaciju u igri za naslov...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juan Martin del Potro je pobjedu i preokret od 0-2 u setovima protiv Marina Čilića posljednjeg dana Davis Cup finala u Areni Zagreb nazvao najvećim trijumfom u karijeri, do kojeg je stigao sa slomljenim malim prstom u lijeve ruke.

"Dogodilo se u petom setu. Pokušao sam uhvatiti loptu, ali sam to krivo napravio. Uopće me nije briga za to, ako ćemo osvojiti Davis Cup. Sretan sam što sam osvojio ovaj bod. Vjerujem u Delbonisa", rekao je najbolji argentinski tenisač na konferenciji za medije u trenutku dok je njegov suigrač iz reprezentacije već osvojio prvi set u dvoboju s Ivom Karlovićem.

Del Potro ključnim za preokret smatra svoju mirnoću koja ga nije napuštala ni kad je izgubio drugi set.

"Počeo sam bolje igrati u trećem setu. Počeo sam jače udarati forhend, pomaknuo sam Marina od osnovne crte. Borio sam se cijelo vrijeme. Bio sam miran i pozitivan."

Trenutak kod 4-4 u trećem setu, kad je zaradio drugu opomenu zbog odugovlačenja i morao početi gem drugim servisom. Riskirao je, udario kao da udara prvi servis.

"Bio je to kompliciran trenutak, ali donio sam dobru odluku. Taj gem je bio važan za meč, bilo je važno što sam ga preživio."

Del Potro nije imao dileme oko važnosti svoje pobjede, uspoređujući ga s ostalim velikim mečevima.

"Ovo je vjerojatno moja najveća pobjeda u životu, a može biti i veća, ako Delbonis napravi nešto slično", zaključio je Del Potro.

Jeste li razočarani porazom Hrvatske u finalu Davis Cupa?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider