Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ponosna na sebe

Nova hrvatska senzacija: Tri treninga na dan i učenje u stankama!

Jana Fett senzacionalno se plasirala u finale juniorskog Australian Opena gdje je poražena od Ruskinje Elizavete Kuličkove.

U Hrvatsku i Zagreba vratila se Jana Fett, nova hrvatska teniska senzacija, finalistica juniorskog Australian Opena. 17-godišnja Vrbovčanka, od nepostavljene igračice u Melbourneu, došla je do najboljeg rezultata karijere. Čvrst roditeljski zagrljaj i poljupci kao nagrada za velik uspjeh na Australian Openu. Nenaviknuta na takvu pozornost spontano je priznala:
"Doček je odličan! Nisam očekivala toliko puno ljudi i novinara i cijela obitelj je skoro tu", kazala je Jana.

Svoj prvi nastup na Grand Slamu iskoristila je kako bi se kao nepostavljena igračica probila do samog finala. Nastup u legendarnoj Rod Laver Areni pamtit će još dugo.
"Stvarno je odličan osjećaj igrat na toj areni gdje su igrali svi najveći tenisači. Stvarno je predivan osjećaj.“
Je li ju to malo sputalo?
"Pa, bio je malo pritisak zbog toga svega, al dobro, prvi mi je put da tamo igram, pa mislim da je normalno. Moglo je biti bolje, malo sam se stisnula. Bila sam malo umorna, ali dobro, nema veze. Bit će bolje."

A da bi nastavila istim tempom, brine se njezin tim na čelu s trenerom i ocem. Prvi cilj je: ne dopustiti joj da se umisli.
"Ajmo reći nakon sad svega ovoga, možda je to došlo iznenađujuće, pa da je se malo spusti na zemlju par dana, da joj se slegnu dojmovi", kaže trener Alan Marić.
"Veći su osjećaj su što sam ja sretan zbog nje jer što će njoj to dati dodatni motiv i vjeru u sebe", ističe tata Slaven.

Tako će se Jana već za nekoliko dana vratiti svom standardnim ritmu: tri treninga na dan i učenje u stankama.
Kako li to sve stigne?
"Stignem jer idem dopisno u školu. Imam dva tenisa dnevno i kondiciju, kad stignem učim i dajem ispite u dopisnoj", objašnjava Jana.
Potaknuta sjajnim otvaranjem sezone, ubuduće će u taj raspored ugurati i prve nastupe na seniorskim turnirima.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider