Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki preokret

Fenomenalni Karlović srušio rekord US Opena!

Div sa Šalate u četvrtom je setu bio u vrlo nezgodnoj poziciji, ali se uspio izvući.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović probio se u 2. kolo US Opena pobjedom nad Tajvancem Yen-Hsun Luom u pet setova 4-6, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (5), 7-5, u kojima je odservirao čak 61 as i time postavio rekord na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni.

Karlović je za pobjedu trebao tri sata i 46 minuta velike borbe te nekoliko preokreta tijekom dvoboja. Nakon gubitka prvog seta u kojem Lu napravio jedan 'break', Karlović je odgovorio sjajnom serverskom predstavom u drugoj dionici. Od 30 poena koje je osvojio na početnom udarcu u drugom setu, čak 22 su bili asevi. Osvojenim 'tie-breakom' hrvatski veteran vratio se u meč.

I treći set je odlučen u 'tie-breaku', u kojem je Karlović poveo 4-2, ali potom izgubio pet poena zaredom. Lu je najbliži pobjedi bio u u 'tie-breaku' četvrtog seta u kojem je poveo 3-1, imao i 4-3 uz svoja dva servisa, ali Karlović je uspio osvojiti četiri od sljedećih pet poena te izboriti peti set.

Za 12 aseva bolji od Krajiceka

U odlučujućem setu za plasman u drugo kolo 37-godišnji Zagrepčanin je bio nadmoćan. Propustio je tri prilike za 'break' u četvrtom gemu, još jednu u osmom. U desetom gemu je Tajvanac spasio meč-loptu, ali u 12. gemu je popustio pod stalnim Karlovićevim pritiskom.

Hrvatski tenisač je meč završio sa 61 asom, 12 više od dosadašnjeg rekorda na US Openu, koji je postavio Nizozemac Richard Krajicek 1999. godine u dvoboju protiv Jevgenija Kafelnjikova.

Karlovića u 2. kolu čeka ljevoruki Amerikanac Donald Young koji je sa 6-3, 7-5, 4-6, 7-5 svladao Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Hrvatski tenisač je protiv Younga dosad dvaput igrao i oba puta ga pobijedio.

Kraj za Ćorića i Dodiga

Karlović se tako u 2. kolu pridružio Marinu Čiliću, a njihovim putem, nažalost, nije krenuo Borna Ćorić. Mladi hrvatski Davis Cup reprezentativac morao je predati meč Španjolcu Felicianu Lopezu, zbog bolova u desnom koljenu. Ćorić je vodio 4-3 i servirao, kad je bol postala presnažna i natjerala Bornu na odustajanje.

To je loša vijest i za hrvatskog Davis Cup izbornika Željka Krajana, nešto više od dva tjedna uoči polufinalnog dvoboja s Francuzima u Zadru, jer je Ćorićev nastup pod velikim upitnikom.

Osim Ćorića, ispao je i Ivan Dodig od kojeg je s 3:1 u setovima bolji bio Ukrajinac Ilja Marčenko.

US Open, tenisači - 1. kolo:

IVO KARLOVIĆ (HRV/21) - Yen-Hsun Lu (Tjv) 4-6, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (5), 7-5

Feliciano Lopez (Špa/16) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 3-4, predaja

Ilja Marčenko (Ukr) - IVAN DODIG (HRV) 6-3, 6-4, 6-7 (4), 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider