Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Bogota

Ivo Karlović izborio četvrti finale sezone

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je četvrti ATP finale ove sezone nakon pobjede nad Čehom Radekom Štepanekom na turniru u kolumbijskoj Bogoti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sat i 42 minute igre Karlović je slavio sa 6-4, 3-6, 6-4 protiv češkog vršnjaka (35), te je nakon Memphisa, Düsseldorfa i Newporta (sve porazi) izborio četvrti finale sezone, drugi u isto toliko tjedana. Bila je to tek druga pobjeda Karlovića nad Štepanekom, protiv kojeg je upisao i četiri poraza.

"Div sa Šalate" je u prvom setu u petom gemu oduzeo servis češkom tenisaču, a potom je prednost držao do samog kraja. U drugom je Štepanek odmah zaskočio Karlovića i napravio break za 2-0, te je nešto kasnije imao priliku i za 4-0. Karlović se izvukao iz druge neprilike, ali je nepopravljiva šteta počinjena na samom startu.

U odlučujućem setu nije bilo nijedne break-lopte, a onda je prvu izborio Karlović u 10. gemu, pri servisu Štepaneka za ostanak u meču. Karlović je izborio tri vezane meč-lopte, no bila mu je dovoljna samo jedna.

Naš će tenisač za prvi naslov sezone, šesti sveukupno, igrati protiv pobjednika dvoboja između Australca Bernarda Tomića i Dominikanca Victora Estrelle Burgosa. (TS)

 

ATP Bogota, polufinale:

Karlović (2) – Štepanek (4) 6-4, 3-6, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider